Sari la conținut

Trecerile de pietoni de la Profi - Gemenii şi de pe Griviţei mutate şi semaforizate

trecerile-de-pietoni-de-la-profi-gemenii-si-grivitei-mircea-cel-batran-mutate-si-semaforizate

Trecerile de pietoni de la Profi - Gemenii şi Griviţei - Mircea cel Bătrân, vor fi mutate şi semaforizate din primăvară.

Odată cu venirea primăverii, se va relua programul de semaforizare a trecerilor de pietoni, demarat anul trecut, după ce în oraş s-au produs mai multe accidente mortale în care victime au fost persoanele care treceau regulamentar strada. Asta, cu atât mai mult cu cât nici în prima parte a anului 2017 oraşul nu a „scăpat” de astfel de accidente.

Pentru mai multe zone, ordinul de începere a lucrărilor a fost emis deja, însă, ţinând cont că este vorba şi de efectuarea unor săpături şi refacerea carosabilului, va fi necesar ca vremea să se mai încălzească.

Pentru început, vor fi montate patru semafoare noi.

Unul dintre acestea va fi la zebra de la Profi – Gemenii. Ținând cont că actuala trecere este destul de aproape de giratoriu, pentru a fi evitată blocarea acestuia, atât trecerea, cât şi staţia RATBV vor fi mutate către Pasajul Zizinului, respectiv dincolo de intersecţia cu străduţa ce face legătura între Zizinului şi strada Salviei.

Tot în această primăvară vor mai fi semaforizate şi două treceri de pietoni de pe Bulevardul Griviţei, între Pasajul Fartec şi intersecţia cu varianta ocolitoare a municipiului.

Prima dintre acestea este cea din dreptul fostului Motel Trifan (prima de după pasaj pe sensul de mers spre Stupini), iar cealaltă (unde va fi montat semafor) este trecerea din dreptul Metabras.

Totodată, pe Bulevardul Griviţei, actualele treceri de pietoni din dreptul intrărilor spre străzile Mircea cel Bătrân şi Emil Racoviţă vor fi desfiinţate şi va fi amenajată o nouă zebră cu semafor la mijlocul tronsonului, respectiv în dreptul gangurilor de intrare spre blocurile de pe Mircea cel Bătrân (în zona intrării la Bibliotecă).


   Sursa: bzb.ro

Comentarii

Ultimă oră