Sari la conținut

Trei echipe printre care și FC Brașov vor fi depunctate dacă nu li se va aproba planul de reorganizare

trei-echipe-printre-care-si-fc-brasov-vor-fi-depunctate-daca-nu-li-se-va-aproba-planul-de-reorganizare

În Liga 1 sunt șapte cluburi aflate în insolvență, dar trei dintre ele riscă să fie depunctate la finalul lunii, pentru că nu li s-a aprobat încă planul de reorganizare. Regulamentele interne sunt clare în această privință, iar Petrolul, CFR Cluj și FC Brașov se regăsesc într-o situație delicată, chiar dacă penalizările s-ar aplica în sezonul viitor, nu în cel actual, scrie digisport.ro .

Totul pornește de la problema licențierii pentru ediția 2015/2016 a Ligii 1. Criteriile impuse de FRF presupune faptul că grupările care nu au confirmate în instanță planurile de reorganizare până la 30 aprilie vor fi depunctate pentru sezonul următor: minus trei puncte pentru datorii la transferuri și alte trei puncte pentru restanțe față de stat.

Penalizările pot crește în cazul Petrolului, CFR-ului și Brașovului. Dacă până pe 19 mai nu fac dovada că nu mai au restanțe sau că li s-a aprobat planul special de reorganizare, echipele respective vor suporta noi sancțiuni sportive, pornind de la penalizări de un punct. Astfel, pe 20 mai, pot fi cluburi chiar și cu penalizări de 8 puncte pentru sezonul viitor!

Comentarii

Ultimă oră