Sari la conținut
trenul-regal-a-poposit-la-brasov

Principesa Margareta, principele Radu si principele Nicolae al României s-au aflat la bordul Trenului Regal, care a staţionat luni seara şi în gara Braşov. Garnitura i-a adus pe membrii familiei regale de la Alba Iulia, unde au participat la celebrarea a 90 de ani de la încoronarea Regilor Ferdinand şi Maria.
Trenul regal a staţionat doar opt minute în gara Braşov. Membrii familiei regale au povestit despre călătorie şi au fost întâmpinaţi de mai mulţi braşoveni, dornici să-i revadă.
“Foarte, foarte frumos a fost evenimentul. Înălțător. Cred că a fost un motiv de mândrie și de bucurie pentru toți românii. Suntem foarte, foarte fericiți. Cu acest tren a fost Regina Maria, în țară la români după 1928 și a venit Regina Mama Elena cu trenul asta în ’40, deci are atâta istorie în el că trebuie protejat. “ a declarat  principele Radu al României.
“Este foarte frumos aici, foarte relaxant.” a spus şi principele Nicolae al României. Pentru protecţia garniturii regale a fost nevoie de 50 de poliţişti, pe întreg traseul. “E vorba de un tren regal şi am avut dispozitive de ordine în toate haltele din judeţul Braşov pe unde acest tren a trecut. Nu am avut incidente” a spus comisar şef Nelu Ilie, Politia TF Braşov. Trenul regal a fost comandat de regele Ferdinand, însă acesta a fost finalizat după moartea sa.

Comentarii

Ultimă oră