Sari la conținut

Trenurile au fost trase pe dreapta, timp de două ore

trenurile-au-fost-trase-pe-dreapta-timp-de-doua-ore

Zeci de trenuri oprite şi sute de călători au fost afectaţi miercuri dimineață de protestul spontan al sindicaliştilor feroviari. Timp de 2 ore, între 7 şi 9 dimineaţa, niciun tren de pe Regionala Braşov nu a mai circulat.
La fel s-a întâmplat în toată ţara. Ceferiştii sunt nemulţumiţi de faptul că de aproape şase ani salariile sunt îngheţate şi de faptul că nu se investeşte în infrastructura feroviară sau în îmbunătăţirea condiţiilor de transport.
„Ca urmare a faptului că niciun guvern din ţara asta nu s-a aplecat asupra problemelor căii ferate şi ale salariaţilor acestora, ca urmare a problemelor fiecăruia, financiare şi familiale, aceşti oameni au declanşat un conflict spontan. Acesta a culminat cu reţinerea câtorva zeci de trenuri în staţii pe Regionala Braşov care este conturată pe Regiunea 7 Centru, pe cele 6 judeţe” a declarat Ioan Buzatu, preşedintele U.S.L.M.C.I. Brașov Uniunea Sindicatelor Libere Marfă Călători Infrastructură Braşov.
CFR Călători şi-a cerut scuze faţă de pasageri pentru disconfortul creat pe site-ul oficial, iar admintraţia a reamintit că pentru încheierea noului contract colectiv de muncă au fost derulate toate etapele prevăzute de lege.
Discuţiile dintre Administraţie şi organizaţiile sindicale mandatate, care au început pe 19 februarie, au condus la negocierea a aproximativ 95% din prevederile noului contract colectiv de muncă. Administraţia a prezentat organizaţiilor sindicale, o ofertă finală, care cuprinde îmbunătăţirea încadrării perso­nalului pe clase de salarizare şi a grilei de salarizare, corelată cu rezolvarea punctelor rămase în divergenţă, astfel încât să se încadreze în limitele impuse de bugetul de venituri şi cheltuieli aprobat de Guvern, respectiv de creşterea fondului de salarii cu 2,4%.
Oferta administraţiei CFR Călători înseamnă transpunerea în câştigurile individuale ale salariaţilor a unei creşteri în medie cu 4% şi fără concedieri colective de personal, se precizează pe site-ul CFR Călători.
CFR Călători susţine că organizaţiile sindicale mandatate au solicitat o majorare salarială de 10 la sută.

Comentarii

Ultimă oră