Sari la conținut

Tronsonul III al ocolitoarei Braşovului a fost inaugurat (Galerie foto)

tronsonul-iii-al-ocolitoarei-brasovului-a-fost-inaugurat-galerie-foto

Tronsonul III al Ocolitoarei municipiului Braşov, care face legătura între DN 13 şi DN 1, a fost inaugurat. Recepţia lucrărilor la acest tronson de Ocolitoare a fost făcută de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov şi de reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, ai Consiliului Judeţean şi primăriei Braşov. Tronsonul are o lungime de 6,34 kilometri şi două benzi pe fiecare sens, făcînd legătura dintre DN 13 de la ieşirea spre Stupini cu DN1, pe lîngă Institutul de Cercetare al Universităţii „Transilvania“. Noua arteră are, pe parcursul său, un pasaj peste DN 13, la Stupini, şi un alt pasaj, peste DN 1 şi calea ferată Braşov - Sibiu, la jumătatea drumului între Braşov şi Ghimbav.

O realizare remarcabilă pentru județul Brașov

Finalizarea celui de-al treilea tronson al șoselei ocolitoare a Brașovului este catalogată de autoritățile județene drept o realizare remarcabilă, cu atât mai mult cu cât demararea acestei investiții, în noiembrie 2005, prin construirea primului tronson în lungime de 4 km, care leagă DN 1 de DJ 103A, a fost posibilă și cu sprijinul Consiliului Județean Brașov. Tot prin implicarea conducerii administrației județene, în anul 2007 guvernul liberal de la acea vreme a aprobat o ordonanță de urgență privind transmiterea unui teren din domeniul public al statului şi din administrarea Institutului Cartofului, în domeniul public al municipiului Braşov şi în administrarea Consiliului Local Braşov, pe respectiva suprafaţă continuând lucrările la ocolitoare.

„Putem spune că finalizarea arterei ocolitoare a municipiului Brașov a eliminat problemele de tranzit din oraș și efectele negative din domeniul poluării mediului, asigurând în același timp fluidizarea circulaţiei. Este o realizare deosebită prin faptul că Brașovul a fost degrevat de tot traficul greu care bulversa circulaţia și afecta structura de rezistență a clădirilor. Întotdeauna am considerat că realizarea centurii de ocolire a municipiului este o prioritate pentru judeţul Braşov”, afirmă președintele Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu.

În perspectiva construirii autostrăzii Comarnic – Brașov și a aeroportului de la Ghimbav, ocolitoarea Brașovului urmează să asigure legătura optimă cu aceste obiective. Practic, prin realizarea acestei investiții, municipiul și-a rezolvat în cea mai mare parte problemele de infrastructură rutieră.

Comentarii

Ultimă oră