Sari la conținut
trucuri-psihologice-postsarbatori

S-au terminat Sărbătorile de iarnă, iar acum trebuie din nou să ne acomodăm cu trezitul de dimineaţă, cu zilele de muncă şi cu programul obişnuit din timpul anului. S-au dus zilele în care leneveam în pat până la prânz, iar seara ne bucuram împreună cu familia de minunatele sărbători. Cum trecem de la o perioadă la alta şi cum scăpăm de anumite sentimente neplăcute, care ne încearcă la început de an, aflăm de la specialişti. Psiholoaga Camelia Bolocan este de părere că “ar fi un pas foarte important în care noi ar trebui să ne conectăm cu noi înşine, să ne observăm puţin emoţiile: fie că este vorba despre frică, frustrare, anxietate, iar după ce am identificat aceste emoţii trebuie să le punem în cuvinte către un prieten, către partenerul de viaţă,practic către un confident în care avem încredere. Cu această ocazie se creează o magie în sensul că are loc acea eliberare a hormonului stresului şi se eliberează hormonul stării de bine’’.

Psihologii mai spun că după ce ne-am eliberat de acest bagaj emoţional, putem face, de asemenea şi exerciţii de respiraţie, care ne ajută foarte mult să trecem peste anumite stări neplăcute. La început de an, după sărbători  şi managerii trebuie să fie mai indulgenţi, spun psihologii.

„Ar fi indicat ca managerii, educatorii, cadrele didactice şi cei care sunt în funcţii de conducere să fie mai toleranţi, mai atenţi în această perioadă de acomodare şi să nu aibă targhete ridicate pentru subalterni”, a completat  Camelia Bolocan.

Comentarii

Ultimă oră