Sari la conținut

Tur pietonal gratuit, pe înserate, la Poarta Ecaterinei şi După Ziduri

tur-pietonal-gratuit-pe-inserate-la-poarta-ecaterinei-si-dupa-ziduri

Asociația Cultour împreună cu echipa Amural, îi invită pe braşoveni şi pe turişti, în cadrul Festivalului Vizual Amural 2016, la un tur pietonal gratuit, la adăpostul întunericului, în zona Poarta Ecaterinei - Aleea după Ziduri.


  Cei curioşi şi interesaţi sunt așteptaţi să descopere secretele și istoria vechii cetăți, ajungând cât mai aproape de artiști și de poveștile lor.

Amural va aduce arta mai aproape de omul obişnuit cu oraşul , așa că turul se va desfăşura în mijlocul acțiunii. Pe lângă istoriile uitate de vreme despre sistemul de fortificaţii al bătrânei citadele, pe parcursul turului vor exista întâlni cu actori şi organizatori ai festivalului pentru ca cei prezenţi să înţeleagă mai bine lucrările şi festivalul în sine. În orice caz se anunţă o experienţă inedită!

Acest tur face parte din programul de tururi pietonale gratuite oferite localnicilor, create de ghizii voluntari ai Asociației Cultour.

Turul se numeşte sugestiv "Istorioare pe Murale" şi se va desfaşura sâmbătă şi duminică (3 - 4 Septembrie 2016).


  Punctul de întâlnire este Poarta Ecaterina. Ghidul va avea o umbrelă portocalie. Ora de plecare este în ambele seri 20:30. Fiecare tur va dura aproximativ o ora şi jumatate.

Toţi cei interesaţi şi dornici de ceva inedit sunt așteptaţi să se alăture grupului de la Poarta Ecaterina. Rezevarea nu este obligatorie, dar organizatorii apreciază anunțarea prezenței în prealabil, pentru a se estima mai bine numărul participanților. (Rezervări se pot face la "info@asociatia-cultour.ro").

Echipa Asociaţiei Cultour este formată din ghizi pasionați de oraș și de oameni, mereu deschiși să afle mai multe informații și să le împărtășească tuturor celor curioși să afle mai multe despre Braşov.


   Aceste tururi gratuite sunt organizate ca o continuare a proiectelor Asociației Cultour destinate turiștilor dar şi braşovenilor și își propun să ducă descoperirea urbană și istoria, mai aproape de sufletul oamenilor. Asociația Cultour are ca scop promovarea potențialului turistic și a valorilor locale prin încurajarea turismului responsabil și accesibil tuturor.

Aşadar, daca aveţi poftă să descoperiţi poveştile părţii vechi a oraşului, în mod fascinant, după lăsarea întunericului, căutaţi în serile din week-end-ul acesta călăuza cu umbrelă portocalie.

Comentarii

Ultimă oră