Sari la conținut

Turiştii pe „rit vechi” au ocupat Poiana Braşov

turistii-pe-rit-vechi-au-ocupat-poaiana-brasov

Turişti moldoveni, ruşi şi ucraineni care sărbătoresc Crăciunul pe rit vechi au sosit în Poiana Braşov, gradul de ocupare în hoteluri şi pensiuni fiind de aproximativ 95%, în timp ce pe Valea Prahovei câţiva hotelieri au pregătit oferte speciale pentru aceştia. Turişti din Republica Moldova, Ucraina şi Rusia, care sărbătoresc Crăciunul pe rit vechi, au început să sosească în Poiana Braşov încă de la începutul acestei săptămâni.

Mulţi dintre aceştia au făcut rezervări din timp, însă există şi persoane care au crezut că pot găsi cazare direct la faţa locului. „În prezent avem o raportare a gradului de ocupare de circa 95% în Poiana Braşov. În prima zi a acestei săptămâni, de exemplu, era plină parcarea de maşini şi autocare cu turişti care veniseră direct să caute cazare, fără să aibă rezervări dinainte stabilite. Foarte mulţi turişti au venit la noi la centru pentru a se informa în principal de locuri de cazare, unde pot să mănânce cel mai bine şi care este starea pârtiilor din acest moment“, au spus reprezentanţii Centrului de Informare Turistică din Poiana Braşov.

Majoritatea hotelierilor au păstrat ofertele pregătite pentru sărbătorile de iarnă pe rit nou, iar unii au oferit şi reduceri. În prezent, la Poiana Braşov, stratul de zăpadă măsoară între 40 şi 60 de centimetri şi sunt condiţii bune de schi pe toate pârtiile. Sute de turişti din Rusia, Republica Moldova şi Ucraina au ajuns şi în staţiunile de pe Valea Prahovei, pentru a petrece Crăciunul pe rit vechi, câteva hoteluri din Sinaia şi Buşteni având pentru oferte speciale. Astfel, aproximativ 300 de turişti au ajuns în Sinaia şi alţi 300 s-au cazat la Buşteni. Sursa www.mediafax.ro.

Comentarii

Ultimă oră