Sari la conținut
turneul-stradivarius-2013-debuteaza-la-brasov

Turneul Stradivarius 2013 va debuta vineri la Braşov. De la ora 20.00, la Biserica Romano Catolică “Sf. Petru si Pavel” are loc concertul "Bach to Basics" . Alexandru Tomescu va interpreta la celebra vioară Stradivarius,  Sonatele şi Partitele de Johann Sebastian Bach într-un spectacol de muzică şi lumină.Intrarea este liberă.  Turneul Stradivarius 2013 va ajunge în alte 11 oraşe din ţară.

Povestea turneului a început în 2007, când Alexandru ţinea pentru prima oară în mână faimoasa vioară Stradivarius Elder-Voicu, după ce câştigase concursul ce îi dădea dreptul să o cânte pentru următorii cinci ani. Construită în 1702, vioara Stradivarius Elder Voicu a fost clasată de specialişti în topul celor mai bine conservate viori ieşite din mâinile marelui lutier cremonez. Instrumentul a fost achiziţionat de Statul Român în 1955 și face parte din Patrimoniul Național. Tocmai de aceea, Alexandru a considerat că vioara aceasta aparţine tuturor românilor în egală măsură şi că toţi au dreptul să o asculte cel puţin o dată. Astfel s-a născut Turneul Naţional Stradivarius care în luna mai a acestui an ajunge la cea de-a șasea ediție. Marea aventură în care au pornit din anul 2008 Alexandru Tomescu şi vioara Stradivarius Elder-Voicu a însemnat sute de concerte în oraşe mari și mici şi zeci de campanii în care au sprijinit idei frumoase și oameni asemenea. Au cântat în păduri, în staţii de metrou sau în faţa ruinelor unei case de patrimoniu, au sprijinit nevăzătorii, hipoacuzicii, persoanele cu dizabilităţi intelectuale și copiii orfani. Cu talentul și dăruirea sa, Alexandru Tomescu a dus la împlinire destinul acestei viori, acela de a aduce armonie în sufletele oamenilor.

Trebuie menţionat că ediţia 2013 a Turneului Naţional Stradivarius este dedicată fundaţiei Hope and Homes for Children România. Alexandru Tomescu este susținător al acesteia din 2012. Fiind deja un veteran al campaniilor sociale, iată că acum eforturile sale se concentrează către proiecte de restructurare a sistemului de protecție a copilului, derulate de HHC România. Având ca deviză „O casă şi o familie pentru fiecare copil”, Hope and Homes for Children este o fundaţie care în cei 15 ani de activitate a reușit să închidă toate orfelinatele de tip vechi din judeţul Maramureş, schimbând viețile a aproape 20.000 de copii, pe care i-a relocat fie în familiile de provenienţă, fie în asistenţă de tip maternal, fie în case de tip familial, oferindu-le o şansă la o viaţă cât mai apropiată de normalitate.

Mai multe detalii aici.

Comentarii

Ultimă oră