Sari la conținut
turnirul-cavalerilor-la-cetatuia-brasovului-

La Cetatuia Brasovului se desfasoara intre 2-4 mai, ediția a VIII-a a festivalului medieval  Turnirul Cavalerilor .Evenimentul este dedicat reconstituirii istorice, arheologiei experimentale, dar și promovării și valorificării valorilor tradiționale și istorice.

La turnir  vor avea loc   demonstrații de mânuire a armelor medievale, dansuri medievale, târg de artă populară, spectacole cu foc, cântări ale menestrelilor și teatru. De asemenea vor fi si două conferințe pe teme istorice, coordonate de dl. doctor Andrei Pogăciaș.

Vor participa la festival Ordinul Cavalerii Cetăților Bârsei (Brașov), Terra ultrasilvana (Brașov), Ezustsolyom (Oradea), Ordinul Dragonului (Cluj), Ordinul Cavalerilor de Mediaș (Mediaș), Hypnosis (Brașov), Anacronism (Sibiu), Paladinii de Terra Medies (Mediaș), Teutonii Cetății Negre (Codlea), Cimpoierii din Transilvania (Hunedoara), Toboșarul Cetății Sighișoara (Sighișoara), Huniadi Cantores (Hunedoara).

În premieră,  în cadrul festivalului se vor organiza doua concursuri tematice pentru public , cu probe de îndemânare specific medievale, din care nu vor lipsi, spre exemplu, prinderea găinii, mulsul caprei sau alte încercări menite a educa publicul asupra unor subiecte curente în epocă, dar și de a spori gradul de atractivitate și divertisment al evenimentului.

Pentru a facilita accesul la eveniment, se asigură transportul gratuit la locație în fiecare zi a festivalului, punctul de pornire fiind Liceul de Muzică Tudor Ciortea vineri intre orele 16.00 și 21.00 iar sambata și duminica între orele 12.00 și 21.00, plecarea efectuându-se pe măsura ocupării locurilor în mijloacele de transport.

Comentarii

Ultimă oră