Sari la conținut
turnirul-cetatilor-are-loc-in-luna-august

Festivalul Turnirul Cetăților, aflat la cea de-a –IV-a editie,  începe in luna august si se va desfasura conform următorului program:  Bran: 3-4 august – Platoul Inima Reginei Maria, Făgăraș: 10-11 august – Cetatea Făgăraș si Brasov: 24-25 august – Piata Sfatului.

Programul artistic va fi asigurat de 60 de cavaleri și domnițe care vor anima piața medievală și vor prezenta viața cotidiană din Evul Mediu, vor dansa, se vor lupta și vor interacționa cu publicul. Un punct de atracție îl constituie turnirul cu cai și show-urile cu foc de la finalul fiecărui festival, prezentate de trupa Hypnosis.
În cadrul evenimentului vor fi prezentate, într-un cadru adecvat, meșteșugurile românești tradiționale: fierari, sticlari, ceramiști, vom mai putea vedea broderie, pictură pe lemn și sticlă, împletirea pănușilor de porumb, realizarea de păpuși tradiționale,
bijuterii arse la cuptor, etc.

Principalul eveniment al verii va fi, și anul acesta, gazda Grădiniței Medievale.  Aceasta se adresează copiilor de toate vârstele, aceștia putând, în cadrul organizat, să trăiască povești medievale, iar ca noutate, organizatorii au pregătit ateliere meșteșugărești unde copiii vor învăța cum să modeleze ceramica, să realizeze păpuși tradiționale sau să picteze pe lemn și pe sticlă.


Seria de festivaluri Turnirul Cetăților a fost și va rămane un punct de atracție turistică inedită, în perioada evenimentelor, anul trecut s-a inregistrat un numar crescut de turisti.

Comentarii

Ultimă oră