Sari la conținut

Tur pietonal gratuit prin Centrul Vechi al Brașovului: „Bătrânul Șchei și Junii săi”

turul-pietonal-gratuit-prin-centrul-brasovului-batranul-schei-si-junii-sai

Asociația Cultour organizează cu ocazia Zilelor Brașovului 2017, turul pietonal gratuit „Bătrânul Șchei și Junii săi”.

Cei interesați să afle mai multe despre istoria străzilor Brașovului sunt așteptați să vină la întâlnire la Poarta Ecaterina. Grupul format va străbate la pas Șcheiul, cartierul românesc al Brașovului Vechi, ce reunește vechi centre de românism la poarta Ardealului: Biserica Ortodoxă Sfântul Nicolae (datată din 1292) și Prima Școală Românească (datată 1495) și o extraordinară arhitectură tradițională cu un specific puternic rural și cu străzi înguste împrăștiate de-a lungul văilor ce-l înconjoară.

Pe parcursul traseului participanții vor vorbi despre istoria cartierului și despre cel mai mare eveniment din oraș care își are rădăcinile în acest loc și anume Parada Junilor Brașovului, care se sărbatorește în fiecare an, în Șcheii Brașovului, de obicei în prima duminică de după Paște (anul acesta, ca o excepție, Parada Junilor a fost decalată în week-end-ul de dinainte de 1 Mai din cauza condițiilor metorologice).

Dealtfel, în cadrul proiectului „Istoria la persoana întâi”, la Poarta Ecaterina se va da o reprezentaţie a dansului istoric „Romana” cu elevi de la Şcoala Gimnazială nr. 3 din Braşov (sâmbătă, între orele 12.00 - 16.00).

Brașovenii dar și turiștii sunt așteptați cu mare drag, sâmbătă, 29 aprilie 2017, la ora 11, la punctul de pornire stabilit la Poarta Ecaterina, să descopere împreună cu ghizii istoria și poveștile vechiului cartier românesc și să afle mai multe despre tradițiile și obiceiurile Junilor din Șchei.

Doritorii sunt așteptați să se alăture grupului la fața locului. Rezevarea nu este obligatorie, dar pentru a se estima mai bine numarul participanților este apreciată anunțarea prezenței în prealabil. Întrebări și rezervări la: info@asociatia-cultour.ro .

Asociația Cultour organizează tururi pietonale și activități educative pentru localnicii și turistii din Brașov și București cu scopul de a-i aduce pe aceștia mai aproape de orașele în care locuiesc.

Comentarii

Ultimă oră