Sari la conținut

ULTIMĂ ORĂ: 3 afacerişti brasoveni reţinuţi pentru evaziune fiscală (UPDATE)

ultima-ora-3-afaceristi-brasoveni-retinuti-pentru-evaziune-fiscala

În acest caz s-au efectuat 28 de percheziţii în întreg judeţul, la domiciliilor suspecţilor şi beneficiarilor afacerilor.

3 afacerişti braşoveni reţinuţi pentru evaziune fiscală. Doi dintre ei sunt fraţi şi deţin un important lanţ de magazine din oraş. Procurorii urmează să decidă dacă vor cere sau nu judecătorilor emiterea unor mandate de arestare. Vom reveni cu amănunte.

UPDATE. Zeci de percheziţii în Braşov cu 100 de poliţişti, sute de ştampile şi case de marcat confiscate şi 4 milioane de lei prejudiciu. Aceasta este, pe scurt, radiografia unui dosar penal instrumentat de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor în care trei afacerişti braşoveni sunt încătuşaţi. Judecătorii urmează să decidă dacă vor emite sau mandate de arestare preventivă pentru evaziune fiscală, înşelăciune şi bancrută frauduloasă.
Cele 28 de percheziții au avut loc în Brașov, Codlea, Hărman și Cristian şi au vizat domiciliile a trei administratori ai firmei, dar şi locuinţele rudelor inculpaţilor. Au fost ridicate acte contabile de la 40 de societăți comerciale, 60 de medii de stocare care vor fi supuse unor percheziții informatice, 100 de case de marcat și 140 de ștampile. Suspecţii, care lucrau în domeniul alimentației publice, deţin magazine,restaurante, baruri şi cofetării unde au derulat, potrivit acuzării, activități comerciale ilegale folosind instrumente bancare contrafăcute.  Prejudiciul estimat până în prezent este de 4.000.000 de lei.
Din 2011, la Poliţia Brașov au mai fost înregistrate alte 22 de dosare penale pe numele celor trei afacerişti pentru fapte similare. Suspecții riscă să primească pedeapse cu închisoare de până la 20 de ani fiecare. Prezumţia de nevinovăţie fiinţează până la o sentinţă definitivă a instanţei de judecată în acest dosar

Comentarii

Ultimă oră