Sari la conținut

Mijlocaşii Shikoze Udoji şi Mauro Alonso ar putea ajunge marţi la FC Braşov. Dacă transferurile celor doi jucători se vor realiza, aceştia vor fi ultimii doi fotbalişti transferaţi în această iarnă de clubul de sub Tâmpa.

Antrenorul echipei FC Braşov, Marius Şumudică, mai aşteaptă încă doi jucători la echipă pentru a încheia campania de transferuri. Astăzi ar putea ajunge la Braşov mijlocaşul nigerian, cu cetăţenie bulgară, Shikoze Udoji şi mijlocaşul brazilian Mauro Alonso. Udoji are 25 de ani şi a evoluat în cariera lui Vihren Sandanski şi CSKA Sofia în Bulgaria, Asteras Tripolis în Grecia şi la Astra Ploieşti în România. El are şi câteva selecţii în echipele naţionale ale Bulgariei. Mauro Alonso în vârstă de 23 de ani a jucat în Brazilia la formaţiile America, Barretos, Atletico Monte Azul, Ole Brasil şi Americo. În 2010 s-a transferat la Bate Borisov cu care a cucerit titlul în Belarus, iar în 2011 a evoluat pentru lituanienii de la Ekrans în Li­ga Campionilor.  
Vrea să dea goluri pentru Braşov. Vârful macedonean Blaze Ilijoski a început pregătirile la echipa de sub Tâmpa. El îşi doreşte să se integreze cât mai repede în angrenajul gândit de Şumudică şi vrea să marcheze multe goluri pentru FC Braşov. „Am ales Braşovul, pentru că am primit o ofertă bună şi pentru că antrenorul Marius Şumudică a vorbit cu mine şi mi-a dat încredere. Nu ştiu prea multe despre prima ligă de fotbal din România. Am câţiva prieteni care au evoluat aici şi mi-au spus că nivelul este destul de ridicat. Sper să mă ridic la acest nivel şi să ajut clubul FC Braşov. Cel mai greu lucru în fotbal este să marchezi goluri. Este adevărat că am înscris destul de mult în ultima perioadă şi sper să o fac des şi la Braşov. Sunt convins că ne vom salva de la retrogradare. Am găsit un grup bun şi nu vor fi probleme din acest punct de vedere. Nu am apucat să văd oraşul, dar băieţii mi-au spus că este superb. Nu este diferenţă mare între stilul de viaţă din Macedonia şi cel din România. Cunosc foarte mulţi fotbalişti români pentru că am jucat împotriva României în tricoul Macedoniei, în Austria şi am câştigat cu 1-0”, a declarat prospătul vârf al stegarilor, Blaze Ilijoski.
Cunoaşte fotbalul românesc. Mijlocaşul portughez Davide Alexandre Pinto Dias cunoaşte bine fotbalul din România şi este convins că gruparea de sub Tâmpa nu va avea probleme în a se salva de la retrogradare. „Am venit la Braşov pentru că s-a ivit această oportunitate în cariera mea şi cred că va fi o experienţă interesantă. Am mai avut şi în trecut o ofertă de la un alt club din România, însă atunci am ales să joc în altă parte. Cunosc foarte bine fotbalul românesc, unul în care joacă foarte mulţi portughezi. Îl cunosc pe Jorge Costa, antrenorul de la CFR Cluj, care m-a antrenat la Braga, îl ştiu foarte bine pe Camora de la Cluj. Cu Felgueiras am fost coleg la Braga, iar pe Nuno Viveiros îl ştiu de la echipa naţională, unde am jucat împreună. Nici nu se pune problema să nu ne salvăm de la retrogradare. Avem o echipă bună, un antrenor bun şi cred că vom termina clasamentul în prima parte a lui. Nu se pune problema ca în vestiar să se vorbească limba portugheză, limba oficială este româna, dar faptul că sunt aşa de mulţi portughezi la echipă mă ajută să mă integrez mai repede. A fost ciudat să alerg pe zăpadă. A fost pentru prima dată când am făcut aşa ceva, dar totul a decurs bine”, a declarat şi mijlocaşul Davide Alexandre Pinto Dias.
Nu mai urcă în Poiană. Marius Şumudică a renunţat la cantonamentul din Poiana Braşov, programat în această săptămână. Stegarii se vor antrena la baza proprie până vineri, iar duminică vor pleca în Antalya pentru un stagiu de pregătire centralizată. „Am decis să anulez cantonamentul din Poiana Braşov, pentru că ne putem pregăti la fel de bine la baza proprie. Vom efectua antrenamente la Braşov până vineri, iar duminică vom pleca în Antalya, unde ne vom putea pregăti pe terenuri cu iarbă. Săptămâna viitoare vreau să mai disputăm un meci de pregătire, în rest programul meciurilor amicale rămâne neschimbat", a declarat Şumudică.

Comentarii

Ultimă oră