Sari la conținut

Luni,  de la ora 19.00, pe stadionul Tineretului, FC Braşov dispută ultimul meci oficial al sezonului, în compania formaţiei FCM Târgu Mureş.

FC Braşov încehie sezonul 2011-2012 al Ligii I cu un meci împotriva formaţiei FCm Târgu Mureş, echipă care nu a reuşit să învingă Braşovul în Liga I. Braşovenii vin după victoria categorică de la Ploieşti, 4-1 cu Astra şi au un moral foarte bun pentru confruntarea cu FCM Târgu Mureş. „Am lucrat mult la partea mentală a jucătorilor, pentru că eu cred că de multe ori şi acest lucru poate face diferenţa. Faptul că am avut o eficienţă maximă, este dovada acestui lucru. Deşi scorul nu reflectă diferenţa dintre cele două echipe, a fost o victorie importantă, rezultat al muncii depuse până acum de la venirea mea. Fără a avea mari valenţe tehnice, echipa a reuşit să se exprime destul de bine. Am pierdut doar două partide, şi acelea cu adversari foarte valoroşi, şi am câştigat mai multe, unele chiar la diferenţe mari”, a spus Ionuţ Badea.
Pot termina pe zece. Dacă vor învinge luni, elevii lui Ionuţ Badea vor ocupa la finalul sezonului locul zece în clasament, la egalitate de puncte cu Concordia Chiajna, ocupanta locului nouă, care are însă avantajul întâlnirilor directe. Cei de la Târgu Mureş aşteaptă acum deciziile oficialilor fotbalului românesc pentru a vedea dacă vor evolua şi în sezonul viitor în Liga I sau nu. Trupa lui Ovidiu Sabău este pe locul 15, primul retrogradant, însă cum Timişoara şi-a retras dosarul de licenţiere şi practice nu poate promova, există şansa ca mureşenii să evolueze şi în sezonul viitor în Liga lui Mitică. Cel mai probabil Ilyeş şi compania vor fi nevoiţi să joace un baraj alături de ocupantele locurilor trei din cele două serii ale ligii secunde.
Vor trei puncte. Tehnicianul galben-negrilor, Ionuţ Badea îşi doreşte să câştige ultimul meci în faţa suporterilor în acest sezon. „Este important pentru noi să câştigăm şi ultimele trei puncte puse în joc în acest sezon. Vrem să lăsăm o impresie frumoasă la despărţirea de fanii noştri. Nu va fi un meci uşor, cei de la Tg. Mureş vin după o victorie şi sunt încă foarte concentraţi, pentru că ar putea susţine un baraj pentru a se menţine în Liga 1. Pentru noi, este important să ne menţinem pe locul 9, pentru suporteri, pentru imagine, dar şi pentru banii din drepturile de televizare. Dacă jucătorii vor înţelege ce trebuie să facă pe teren, probabil, va rezulta o partidă frumoasă. Sper că vom avea o evoluţie bună şi vom câştiga”, a spus Badea. Antrenorul braşovenilor ar putea începe jocul din această seară în următoarea formulă: Felgueiras – Velayos, Cr. Munteanu, Machado, Cr. Ionescu – Mateiu, Davide Dias, Olariu, Mauro Alonso – Hadnagy, Moutinho. Stegarii nu vor putea conta la partida cu FCM Târgu Mureş pe Nuno Viveiros care este suspendat, iar Ilijoski şi Distefano sunt incerţi. Meciul dintre FC Braşov şi FCM Târgu Mureş se va disputa astăzi de la ora 19.00.
Abia acum începe munca. Antrenorul formaţiei FC Braşov, Ionuţ Badea, aşteaptă finalul de campionat, după care va începe practic, munca pentru sezonul viitor. Tehnicianul galben-negrilor trebuie să construiască o nouă echipă pentru sezonul viitor. „Urmează o etapă de muncă de birou, prin care vom pune bazele construcţiei proiectului pe care l-am gândit împreună cu cei din conducere. Va fi greu să îl ţinem pe Mario Felgueiras, să vedem dacă vom putea reuşi. În schimb, pentru Blaze Ilijoski, clubul a activat clauza de prelungire a contractului, deci, în mod normal, el este jucătorul Braşovului pentru încă un an. Totuşi, contează mult şi ce îşi doresc jucătorii, dacă ei vor să rămână la echipă sau nu. Situaţia lui Distefano este un pic diferită, pentru că el este împrumutat iar clauza de cumpărare este una destul de mare. Vom analiza şi vom vedea de ce jucători este nevoie pentru sezonul viitor”, a mai spus Badea.

Comentarii

Ultimă oră