Sari la conținut

Un brasovean a murit după ce a sărit din salvare (UPDATE)

un-brasovean-a-murit-dupa-ce-a-sarit-din-salvare

Un bărbat în vârstă de 81 de ani a murit după ce a sărit din ambulanţa care îl transporta spre casa în care locuia, în comuna Budila. Pacientul, cu mai multe afecţiuni, ajunsese, fără însoţitor, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalul Judeţean Braşov. După ce a fost tratat, de la unitatea medicală a fost preluat de o ambulanţă de transport pacienţi pentru a fi dus acasă. Managerul interimar al Ambulanţei Braşov, doctorul Liviu Stelea, spune că s-a solicitat o salvare pentru transport pacienţi care are doar şofer. La un moment dat, în timpul cursei, pacientul, care era nevăzător, s-a desprins din centura de siguranţă, a reuşit să deschidă, prin pipăire, portiera laterală dreapta, a sărit din ambulanță și a murit. Şoferul l-a observat, a încetinit, dar nu a avut timp să oprească maşina. Uşile salvării nu se pot asigura din interior, ci doar din exterior, explică dr. Liviu Stelea. Ambulanţierul implicat, care are 63 de ani, nu consumase alcool.

"Pacientul, a cărui stare generală a permis externarea, a venit la spital fără însoţitor, era nevăzător, dar avea şi alte afecţiuni, şi trebuia să fie transportat în condiţii de maximă siguranţă. Nu înţelegem cum a reuşit să se desprindă din 3 centuri de siguranţă, să găsească uşa ambulanţei şi să sară. Medicul coordonator din dispecerat a aluat o decizie corectă, având în vederea cererea de transport făcută din UPU, cunoscând legea potrivit căreia pacientul trebuie transportat în condiţii de maximă siguranţă. La acel moment, erau doar 5 maşini cu asistent şi medic." a explicat, în urmă cu scurt timp, în exclusivitate pentru Brasovultau.ro, şefa Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Braşov, dr. Cristina Vecerdi. Poliţiştii cercetează cazul, dar se desfăşoară şi o anchetă internă la Ambulanţa din Braşov. Potrivit managerului interimar al Ambulanţei Braşov, dr. Liviu Stelea, evenimentul a intrat şi în atenţia Ministerului Sănătăţii, cazul fiind discutat şi cu secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, dr. Raed Arafat.

UPDATE

,,Vor veni doi inspectori la Braşov, mâine sau poimâine, pentru a efectua verificări în acest caz. Echipa de control se află la Târgu Mureş, cu o altă problemă, iar apoi va ajunge la Braşov” ,declară, în exclusivitate pentru brasovultau.ro, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Oana Grigore.

Comentarii

Ultimă oră