Sari la conținut

Un braşovean va vinde Rolls-Royce-uri nemţilor

Omul de afaceri braşovean Michael Schmidt, care controlează grupul Automobile Bavaria, va fi primul român care va comercializa un brand de lux în afara ţării.
Printre cele mai scumpe automobile din lume. Michael Schmidt a anunţat că deschide în acest an primul showroom Rolls-Royce din München. Marca Rolls-Royce face parte din topul celor mai scumpe automobile din lume, ale căror preţuri pot ajunge chiar şi la peste 600.000 de euro. „În Germania va fi o expansiune puternică a reţelei Rolls Royce. Momentan sunt două centre, în Köln şi Dresda, dar sunt vizate deschideri în toate oraşele mari. Întreaga expansiune se bazează pe lansarea limuzinei Ghost, care a triplat practic vânzările. În plus, noi nu ne bazăm doar pe clienţii din sudul Germaniei, ci pe toată Europa Centrală şi de Est”, a declarat Schmidt, pentru „Ziarul Financiar”.
Afaceri în Germania şi România. Schmidt mai deţine în Germania patru dealeri BMW, toţi în apropiere de Munchen. Cifra de afaceri a celor patru dealeri ai BMW din Germania controlaţi de Michael Schmidt va ajunge în acest an la 71 de milioane de euro, aproape aceeaşi valoare precum cea atinsă în România în 2009, cu o reţea de 13 centre. Pe lângă dea­lerii BMW din România, prin care acum controlează peste trei sferturi din vânzările mărcii germane, grupul deţinut şi condus de Michael Schmidt este implicat şi în comercializarea camioanelor MAN şi a autocarelor Neoplan, dar şi în leasing financiar şi piaţa de închirieri auto. Foarte aproape de vânzarea afacerii în urmă cu doi ani, când piaţa auto se afla la maxim, Schmidt s-a repliat după ce tranzacţia a căzut şi a pornit o puternică ofensivă în străinătate, pe măsura ce vânzările din România au scăzut cu aproape 70% în ultimii doi ani.
Poveste de succes. Schmidt, un braşovean care a emigrat în Germania în 1981, a revenit în ţară după Revoluţie. „Am aflat de la un prieten de familie că BMW caută intens pe cineva pentru a începe activitatea în România, mai ales că Mercedes, principalul concurent al BMW, intrase deja pe piaţă (printr-o companie deţinută de omul de afaceri Ion Ţiriac - n.red.). În februarie 1994 am început discuţiile, iar la 1 aprilie am deschis primul sediu”, şi-a amintit, într-un interviu, începuturile sale în business Michael  Schmidt. Foarte ferm, temut şi chiar dictatorial pe alocuri, şi-a construit pas cu pas reţeaua de dealeri BMW din România, controlând atât importul, cât şi distribuţia mărcii de lux germane până la jumătatea anului 2007, când grupul german şi-a deschis oficial o reprezentanţă locală.

Legenda simbolului Rolls-Royce.

Simbolul Rolls-Royce – figurina de argint de pe capotă cunoscută şi sub numele de „Doamna zburătoare” - a fost folosită încă din 1911. Figurina a fost creată de un artist, Charles Skyes, la comanda celui de-al doilea Baron Montagu de Beaulieu. Patron al unei reviste auto, „Car Illustrated”, acesta avea o aventură cu secretara sa, Eleanor Thornton, cea care a inspirat figurina creată pentru maşina lordului. Din păcate, Eleanor a murit în 1915, când vasul pe care se afla a fost torpilat în apropierea insulei Creta. Lordul s-a salvat pentru că purta vestă de salvare, şi a murit în 1929, la vârsta de 62 de ani. Din 1920, figurina a devenit dotare obligatorie pentru maşinile marca Rolls-Royce

Comentarii

Ultimă oră