Sari la conținut

Un drum neamenajat le face zile negre locuitorilor din Rulmentul

un-drum-neamenajat-le-face-zile-negre-locuitorilor-din-rulmentul-

Mai mulţi locuitori din cartierul Rulmentul sunt supăraţi că de câteva săptămâni  pe lângă blocul în care locuiesc a apărut un drum neamenajat pe care se circulă de zor mai ales cu maşini de mare tonaj şi autoutilitare. De pe drumul neamenajat se ridică nori întregi de praf care le intră în camere şi în plus se tem pentru siguranţa copiilor care se joacă pe lângă bloc.  Oamenii  cer ajutorul Primăriei pentru rezolvarea problemei.
Problema locuitorilor din Rulmentul a apărut acum câteva săptămâni, imediat după ce un alt drum de acces paralel a fost închis.

"De când au dat drumul pe aici, pe lângă bloc,  că a fost un drum pe altă parte, însă  acolo s-a blocat, pentru că se face o construcţie, nu mai avem linişte. Trec maşini de mare tonaj,  care ridică nori de praf.  Nimeni nu mai poate să lase geamul deschis că tot praful le intră în casă." a spus un localnic. În plus cei care au copii se tem ca nu cumva într-o zi se petreacă vreo tragedie chiar în zona în care altădată erau în siguranţă.
"E periculos pentru copii, ieşind din bloc pot fi călcaţi de maşinile de mare tonaj. Drumul nu e asfaltat, nu e amenajat. Calea de acces este undeva din centură, acest drum nu poate fi numit drum" a precizat un alt locatar.
Reprezentanţii Primăriei cunosc  situaţia dar spun că nu au cum să investească în drumul neamenajat deoarece acesta se află parţial în proprietate privată. S-ar putea totuşi limita accesul unei anumite categorii de autovehicule atâta timp cât locuitorii vor face o plângere în acest sens.  
"Cea mai bună variantă este să depună o sesizare la Comisia de circulaţie, pentru a fi luată în discuţie. Dacă se va depune sesizare bineînţeles că vom lua în discuţie în Comisia de circulaţie interzicerea traficului greu şi în funcţie de ce va decide Comisia se vor amplasa semne de circulaţie iar după aceea vor fi şi amendaţi cei care vor încălca acele prevederi" a precizat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

Comentarii

Ultimă oră