Sari la conținut

Un fost student la mecanică în Brașov a dezvoltat marca Mini Cooper

un-fost-student-la-mecanica-in-brasov-a-dezvoltat-marca-mini-cooper

Dr. Heinrich Petra este celebru în Germania. Are o pasiune aparte pentru industria automobilă şi, de aceea, a lucrat în cadrul mai multor proiecte la BMW. Dr. Heinrich Petra este, la origini, sibian. A făcut grădiniţa germană, iar apoi a terminat Colegiul „Gheorghe Lazăr”. Facultatea a urmat-o la Cluj şi Braşov, după care a făcut cunoştinţă cu sistemul muncitoresc comunist. Mai întâi, a fost angajat la Întreprinderea de Construcţii Speciale, în Bucureşti, după care, în 1968, a revenit la Braşov, fiind inginer la Institutul Cercetări pentru Automobile şi Tractoare. În 1970, a plecat peste hotare. A lăsat România pentru Germania.

23 de ani şi i-a petrecut în uzinele BMW. După ani şi ani de muncă, a fost recompensat cu posibilitatea de a dezvolta marca Mini Cooper. În 2015, a revenit la Sibiu.. A plecat înapoi în Germania cu gândul că studenţii sibieni au fost deschişi, interesaţi de cursurile pe care le-a ţinut dr. Petra. „Am predat la Sibiu pentru prima oară.Cursuri similare cu cele de aici am ţinut, de două ori, la Braşov. După ce am ţinut cursurile la Braşov, mi s-a oferit posibilitatea de a veni şi la Sibiu, ceea ce mi-a făcut o mare plăcere, pentru că eu sunt sibian. M-am născut în Sibiu dar în cel de-Al Doilea Război Mondial, din cauza bombardamentului americanilor, familia mea a fost nevoită să se mute la Sălişte. Aşa că este o mare plăcere pentru mine să predau la Sibiu”, a spus dr. Petra, scrie bizbrasov.ro.

Profesorul a lucrat, până acum, la mai multe proiecte cu BMW. Dintre ele, îi plac maşinile sportive, că îi dau mai multă energie, iar deosebite, de-adevărat, i se par X5 şi Mini Cooper. De altfel, de familia Mini îl leagă şi sentimente.

CONTIN UAREA PE: bizbrasov.ro

Comentarii

Ultimă oră