Sari la conținut

Un jucător de la Dinamo Braşov, urmaşul lui Marian Cozma

Întrebat despre sportivul care îi poate călca pe urme lui Marian Cozma, Petre Cozma, tatăl regretatului handbalist l-a indicat, fără să şovăie pe Dorin Dragnea, de la Dinamo Braşov, scrie www.libertatea.ro.
Echipe desfiinţate. Născut la Găeşti, Dâmboviţa, în urmă cu 24 de ani, Dorin are o viaţă presărată cu multe încercări. La 12 ani, părinţii săi, Dorina şi Marian, s-au despărţit. A rămas cu mama sa, care, din dorinţa ca el să nu o apuce pe căi greşite, l-a înscris la echipa de handbal Arctic Găeşti. Era în clasa a cincea. Exact când prinsese gustul handbalului, formaţia s-a desfiinţat! Dorin povesteşte că de-a lungul carierei, a mai avut parte de astfel de situaţii, atât Uztel Ploieşti, cât şi Dinamo desfiinţându-se chiar în perioada în care el era titular.
A încercat fotbalul şi baschetul. În interviul pentru www.libertatea.ro, handbalistul povesteşte cum a participat la 15 ani la emisiunea „Drumul spre glorie” de la TVR, unde erau selecţionaţi viitori jucători de fotbal. Nu s-a descurcat prea bine în direct şi atunci a decis să renunţe la fotbal. În liceu a încercat şi baschetul.  În paralel cu sportul, Dorin a făcut un curs de modelling, obţinând fără probleme diploma.
Carieră în handbal. Din clasa a XI-a, Dorin a fost nevoit să se mute în Ploieşti, fiind admis la Colegiul Naţional Alexandru Ioan Cuza, secţia Biologie-Chimie. Dragnea a fost selecţionat de profesorul Constantin Muscalu, la Uztel Ploieşti, însă, după liceu, a plecat la Medgidia, Constanţa, fiind membru al lotului naţional de tineret, pregătit atunci de Ion Crăciun, care era şi antrenor la CSM Medgidia.
Mulţumiri pentru Petre Cozma. Însă, cu părinţii plecaţi la muncă în Slovacia (mama sa recăsătorindu-se) şi despărţit de prietena sa, lucrurile deveniseră neplăcute. Şi-a strâns bagajele şi a revenit în Ploieşti, la Uztel. Echipa s-a distrus, a ajuns la formaţia Dinamo, desfiinţată şi ea (!), apoi la Dinamo Braşov. Este unul dintre componenţii echipei naţionale a României. „Mulţumiţi-i lui nea Petre Cozma, comparaţia mă onorează şi mă umple de fericire”, a declarat handbalistul pentru publicaţia citată.

Handbalist talentat, asasinat la 27 de ani

Handbalistul Marian Cozma a murit în 2009, la vârsta de 27 de ani, după ce a fost înjunghiat în inimă într-o altercaţie cu un grup de ţigani într-o discotecă din oraşul maghiar Veszprém. Cozma a fost campion al României şi Ungariei la handbal masculin şi câştigător al Cupei Cupelor EHF. Săptămâna trecută doi dintre cei implicaţi în asasinarea handbalistului au primit închisoare pe viaţă, iar un altul, 20 de ani de detenţie. Condamnaţii au făcut recurs.

Comentarii

Ultimă oră