Sari la conținut
un-monstru-marin-fotografiat-in-golful-mexic

O misterioasa creatura marina a fost filmata in adancurile oceanului de o camera atasata la o platforma de foraj in Golful Mexic. Ciudata creatura nu are gura sau organe senzoriale si a creat multe controverse legate de identificarea ei. Ingrozitoarea creatura pare a avea o membrana subtire si seamana mai degraba cu un cearsaf de satin.

Creatura a fost filmata si fotografiata la peste 1.500 de metri adancime in Golful Mexic si dupa mult timp ea a fost identificata de catre biologi.

Oamenii de stiinta apreciaza ca aceasta ar putea fi o meduza uriasa, o specie foarte rara care poate ajunge pana la 0,6 metri latime, fiind numita deepstaria reticulum sau meduza placentara.

Este intalnita de obicei in apele reci din Antarctica, iar descoperirea ei in Golful Mexic a constituit o surpriza pentru oamenii de stiinta.

Biologii marini de la Monterey Bay Research Center au confirmat in cele din urma ca aceasta creatura este o meduza placentara. Specia este atat de rara, incat oamenii de stiinta au folosit inregistrari ale unor vechi scufundari din anii '60 si '80 pentru a-i ajuta la identificarea ciudatei meduze.

Comentarii

Ultimă oră