Sari la conținut

Un nou festival de film va avea loc anul viitor la Făgăraş și va fi organizat de Irina Margareta Nistor

un-nou-festival-de-film-va-avea-loc-anul-viitor-la-fagaras-si-va-fi-organizat-de-irina-margareta-nistor

Un nou eveniment va apărea în calendarul cultural al Făgăraşului, în perioada 21-24 iunie 2018. Este vorba despre un festival de film organizat de Irina Margareta Nistor și Lidia Solomon (în calitate de reprezentante ale Asociației Culturale Art Raising).

Anunţul a fost făcut în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local Făgăraș, la care a participat şi cunoscutul critic de film.

„Făgăraş. Punctul zero” va pune accentul, la prima sa ediţie, de pe filmele şi cultura clasică americană.

Potrivit planurilor, vor fi proiectate zilnic două filme americane clasice, în curtea interioară a Cetăţii, iar în cazul în care vremea nu va fi favorabilă, proiecţiile pot fi mutate în Casa de Cultură.

Festivalul va cuprinde şi piese de teatru, concerte, o paradă de cai, o paradă a soldaţilor, dezbateri cu invitaţi speciali privind istoria Făgăraşului şi a zonelor înconjurătoare, proiecţii de filme gratuite pe pereţii exteriori ai cetăţii, conferinţe pe teme istorice, precum şi un târg cu produse locale.

Între numele cu rezonanţă care se vor afla pe lista participanţilor se numără Ivan Patzaichin şi Marcel Iureş.

Irina Margareta Nistor, critic de film și selecționer festivaluri (foarte cunoscută românilor datorită filmelor subtitrate în perioada comunistă) a declarat că s-a îndrăgostit de municipiul Făgăraș, anul trecut, când l-a vizitat pentru prima dată. Din dorința de a reveni, i-a venit idea organizării unui festival de film.

Comentarii

Ultimă oră