Sari la conținut

Un nou termen pentru licitaţia autostrăzii Comarnic-Braşov

un-nou-termen-pentru-licitatia-autostrazii-comarnicbrasov

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) a prelungit cu aproape două săptămâni termenul-limită pentru depunerea candidaturilor pentru construirea în regim de concesiune a autostrăzii Comarnic-Braşov. Noul termen pentru depunerea ofertelor este 11 februarie 2013, anunţă gandul.info. Prelungirea termenului a fost decisă ca urmare a unei decizii a Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) remisă CNADNR pe 4 ianuarie a. c.

În erata publicată de Compania de Autostrăzi se prevede, la informaţii suplimentare, "limitarea numărului de operatori economici invitaţi să prezinte oferte sau să participe: între 3 şi 5 agenţi economici", precum şi criteriile de preselecţie şi ponderea acestora în selectarea candidaţilor.

Astfel, media cifrei de afaceri în domeniul infrastructurii rutiere va avea o pondere de 40%, iar experienţa în construcţia de autostrăzi - o pondere de 55%. Un al treilea criteriu, care va avea o pondere de 5%, este raportul între activele şi datoriile curente ale firmei ofertante.La sfârşitul lunii decembrie, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a suspendat procesul de atribuire a contractului de concesiune pentru autostrada Comarnic-Braşov, după ce firma din China a contestat criteriile din documentaţia de atribuire a contractului şi a solicitat suspendarea procedurii. Însă săptămâna trecută după intervenţia premierului Victor Ponta care a spus că nu mai este dispus să accepte "abuzurile şi şmecheriile" şefului instituţiei CNSC,  situaţia s-a deblocat.

Autostrada Comarnic-Braşov va fi construită în regim de concesiune, iar constructorul va fi ales prin procedura dialogului competitiv, la care vor putea participa "între 3 şi 5 agenţi economici", potrivit unui anunţ al CNADNR.Compania care va câştiga licitaţia va asigura finanţarea şi îşi va recupera investiţia dintr-o taxă ce ar putea să fie cuprinsă între 3 euro pentru autoturisme şi 7,4 euro pentru vehiculele de mare tonaj. Reprezentantii Companiei Naţionale de Autostrăzi apreciază că cei 58 de kilometri ai autostrăzii Comarnic-Braşov vor fi finalizaţi în trimestrul al doilea din 2017, chiar dacă până acum lucrările nici nu au început.

Comentarii

Ultimă oră