Sari la conținut

Un ONG din Braşov încearcă rezolvarea problemei câinilor vagabonzi

Problema câinilor vagabonzi din Braşov revine în discuţie. Un ONG din oraşul nostru face un apel la adresa cetăţenilor judetului Brasov cum că ar trebui sa se alature încercării de  rezolvare a acestei probleme  o data pentru totdeauna, in mod  responsabil si eficient, in concordanta cu legile tarii si cele  europene.

"Suntem de acord cu extragerea din teritoriu a cainilor care prezinta un grad de risc pentru cetateni, dar nu suntem de acord cu incarcerarea tuturor cainilor (a celor blanzi, a catelelor cu pui sau a puilor) pentru ca este o metoda cruda si ineficienta. In momentul de fata foarte multi dintre cainii  adusi la  adapostul din Stupini sunt caini blanzi sau  pui mici de 3-4 luni, care erau acceptati si ingrijiti de cetateni (unii din ei au fost si sterilizati pe cheltuiala cetatenilor sau a ONG-urilor de protectie a animalelor). Incarcerandu-i in adapostul de la Stupini, unde nu exista conditii decente de trai, inseamna condamnarea la moarte lenta acestor caini si nu poate fi acceptabila.
Noi  sustinem programul de sterilizare in masa a cainilor cu si fara stapan, de identificare, adoptie  sau returnare a celor blanzi in locurile de provenienta, aceasta metoda fiind singura care s-a dovedit eficienta (metode probata in in orasul Oradea, unde in 4  ani populatia canina de pe strazi a scazut de 7 ori). Facem eforturi pentru implementarea acestui proiect in judetul Brasov iar cetatenii judetului Brasov ar trebui sa ni se alature in incercarea de rezolvare a acestei probleme  o data pentru totdeauna, in mod responsabil si eficient, in concordanta cu legile tarii si cele europene." a declarat Alina Ghica, preşedintele Asociaţiei de protecţie a animalelor Animals Need Us din Braşov.

Comentarii

Ultimă oră