Sari la conținut

Oare așa se va ajunge și la Brașov? Un oraș din China a amenajat alei speciale pentru depedenții de telefoane mobile

un-oras-din-china-a-amenajat-alei-speciale-pentru-depedentii-de-telefoane-mobile

Săptămâna trecută, administrația din Chongqing a deschis publicului care folosește intensiv telefoanele mobile și care, dacă va circula pe culoarele special amenajate, va putea evita accidentele. ”Telefoane mobile, circulați pe această alee pe propriul risc,” anunță textul imprimat pe asflat, în vreme ce mesajul aferent aleii alăturate indică interzicerea folosirii telefoanelor mobile.

Imediat după deschiderea acestor alei, utilizatorii celei mai mari rețele sociale din China, Weibo, au reacționat deopotrivă amuzați și nemulțumiți de felul în care aceste culoare de circulație au fost amenajate, sugerând amplasarea lor mai departe de carosabil. Alte critici susțin că amenajarea unor spații speciale pentru cei care nu se pot desprinde nici în mers de telefoanele inteligente este, de fapt, o metodă de încurajare a dependenței care afectează din ce în ce mai mulți oameni. Cu toate acestea, personalul din administrație susține că aceste alei vor descuraja, de fapt, obiceiul de a scrie mesaje în timpul mersului.

Un studiu lansat anul trecut de zhaopin.com, unul din cele mai populare site-uri chineze pentru recrutarea forței de muncă, arată că, dintre cei 10.000 de angajați din 28 de orașe ale Chinei, care au participat la sondaj, 80% au recunoscut că au o dependență severă de telefoanele mobile. Aproape 70% din respondenți au declarat că, primul lucru pe care îl fac dimineața este să verifice telefonul mobil și circa 64% au declarat că ultimul lucru pe care-l fac pe durata unei zile, chiar înainte de a adormi, este să arunce o privire pe telefonul mobil. În medie, respondenții au estimat 3,93 ore de folosire a telefonului mobil în fiecare zi, în vreme ce subiecții din Beijing au estimat o medie de 6,72 de ore zilnic.

Sursa: WallStreet Journal

Comentarii

Ultimă oră