Sari la conținut
un-pas-spre-playoff

„Lupii” Braşovului au făcut spectacol, în faţa propriilor suporteri într-un joc ce a contat pentru Liga Mol. Hocheiştii braşoveni au trecut de cei de la Miskolc cu scorul de 6-3 (3-0, 1-1 şi 2-2).

Victoria Braşovului s-a conturat încă din prima repriză, când hocheiştii de la Corona Wolves Braşov s-au distrat cu adversarii lor şi au închis tabela la 3-0, reuşite semnate de Csanad Fodor, Martin Saluga şi Csaba Nagy. Levente Zsok a dus scorul la 4-0  în repriza secundă, însă maghiarii au revenit şi au punctat pentru 4-1 în superioritate numerică. Ultima repriză s-a încheiat nedecis, scor 2-2, după ce pentru braşoveni au punctat Roberto Gliga şi Petres Tivadar, în timp ce hocheiştii de la Miskolc au înscris în urma unor superiorităţi numerice. În ultimele două minute de joc, cei de la Miskolc au scos portarul din poartă însă nu au reuşit să-l mai învingă pe Polc şi astfel partida s-a încheiat cu victoria trupei lui Rauhanen, scor 6-3. Într-un alt meci din Liga Mol, Dab Docler a trecut de slovacii de la Nove Zamky cu scorul de 6-4. Astfel cu 70 de puncte din 41 de jocuri, trupa lui Rauhanen este pe locul trei în clasamentul Ligii Mol, la două lungimi distanţă de Miskolc, care ocupă poziţia secundă. Pe primul loc se situează Dab Docler cu 85 de puncte din 40 de jocuri. Ultima poziţie care asigură participarea în play-off este ocupată de slovacii de la Nove Zamky, cu 67 de puncte din 40 de jocuri. Sport Club Miercurea Ciuc este pe locul cinci cu 64 de puncte din 39 de jocuri.

Ne-am trezit târziu. Tehnicianul celor de la Miskolc, Bob Dever, a recunoscut superioritatea Braşovului şi a spus că lupta pentru calificare în play-off se va da până în ultima etapă a sezonului regulat. „Este destul de clar că nu am fost pregătiţi să jucăm în această seară. Este foarte greu să recuperezi un avantaj de trei goluri pe care Corona l-a avut după prima repriză. Am avut două reprize bune, însă, prima treime a făcut diferenţa. Nu îmi place să o spun, dar după foarte mult timp, portarul nostru a prins o zi mai slabă. A fost o deplasare grea, însă nu avem nicio scuză. Meciul de la Braşov a început la ora 19.00, iar noi am intrat cu adevărat pe gheaţă pe la ora 19.45. Trebuie să o luăm de la capăt, pentru că mai sunt destule puncte puse în joc şi cred că bătălia pentru calificarea în play-off se va da până în ultima rundă a sezonului regulat”, a spus tehnicianul celor de la Miskolc, Bob Dever.

A încropit două linii. Antrenorul celor de la Corona Wolves Braşov, Kari Rauhanen, a fost mândru de băieţii săi care au luptat până la ultima picătură de energie pentru a câştiga partida cu Miskolc. „Înaintea meciului situaţia nu părea bună. Avem jumătate de echipă bolnavă de gripă şi cealaltă jumătate acuză accidentări uşoare. Sunt satisfăcut de modul în care echipa mea a jucat în această seară. Am jucat în trei linii, cu multă energie, pe care nu ştiu de unde au avut-o. Câteodată, spiritul acestei echipe, este senzaţional. Acum urmează o pauză de zece zile, în care trebuie să ne recuperăm şi să ne pregătim bine. Play-off-ul nu este încă decis, trebuie să o luăm pas cu pas şi să nu uităm că fiecare meci e important şi fiecare victorie ne duce cu un pas mai aproape de play-off. Csanad Fodor este la ora actuală cel mai bun stranier al nostru, aşa că nu ştiu dacă vom mai aduce sau nu pe cineva”, a declarat tehnicianul Coronei, Kari Rauhanen.

Comentarii

Ultimă oră