Sari la conținut

Un proiect de lege solicită bilete gratis pentru pensionari, la teatru, filme și concerte

un-proiect-de-lege-solicita-bilete-gratis-pentru-pensionari-la-teatru-filme-si-concerte

Un proiect de lege își propune să le redeschidă accesul la cultură bunicilor care, din lipsă de bani, nu își mai permit să meargă la spectacole.


  O nouă ininţiativă legislativă își propune să le faciliteze pensionarilor dreptul de a se bucura iar de artă și cultură, prin oferirea de bilete gratis la teatru, filme și concerte.


   Statisticile arată că o mare parte a pensionarilor români nu își pot permite să meargă măcar o dată pe an la un spectacol, la teatru sau la operă, întrucât au pensii mici, iar banii nu le ajung decât pentru traiul de zi cu zi. Înainte de a ieși la pensie, foarte mulți dintre aceștia mergeau cel puțin o dată pe lună la un film, la teatru sau la un spectacol, dar acest „obicei” a fost practic uitat, întrucât nu își mai pot permite decât să meargă la spectacolele oferite gratis cu anumite prilejuri.

Pentru „a-i menţine ” conectaţi cu lumea culturală, aleșii vor să le faciliteze accesul la artă și cultură, prin oferirea de gratuități la teatru, la spectacole sau alte manifestări culturale.


  Concret, la Parlament va fi depus un proiect de lege prin care toți pensionarii care au un venit mai mic de 1500 de lei lunar să poată beneficia de 4 intrări gratuite pe lună la teatru, expoziții de artă, spectacole sau alte manifestări culturale.

”Foarte mulți pensionari mergeau măcar o dată pe lună la spectacole, filme, teatru sau expoziții atunci când erau în activitate. Acum, din cauza veniturilor reduse, nu își mai permit acest lucru. De aceea, propun să le facilităm accesul la cultură bunicilor noștri, prin acordarea a 4 intrări gratuite la manifestările culturale din zona în care locuiesc”, a declarat senatorul PSD, Ionel Agrigoroaei, întemeietorul proiectului de lege.

Comentarii

Ultimă oră