Sari la conținut

Un român a luat parte la o premieră istorică în Serie A, după mai bine de un secol

un-roman-a-luat-parte-la-o-premiera-istorica-in-serie-a-dupa-mai-bine-de-un-secol

Ziua de 30 octombrie 2016 va intra în istoria lui Crotone, echipă aflată în premieră în primul eșalon fotbalistic din Italia.

  • Micuța grupare din regiunea Calabria a bifat prima victorie în Serie A după 106 ani de la înființare, reușind să învingă pe teren propriu Chievo Verona, scor 2-0.

Adrian Stoian a fost titular în atacul echipei lui Davide Nicola, Valentin Cojocaru fiind doar rezervă în meciul jucat pe Stadio Ezio Scida în fața a circa 10.000 de spectatori.

Prima echipă din Crotone a luat naștere în 1910 sub numele de Milone. După decenii lungi de anonimat prin diviziile inferiorare, întrerupte de două falimenturi, în 1979 și 1991, Crotone a reușit redresarea, promovând pentru prima oară în Serie B în 2000.

După doar două sezoane petrecute în eșalonul secund, Crotone a retrogradat din nou, revenind apoi definitiv în 2008, în urma unui play-off contra lui Benevento. La capătul sezonului 2015-16, Crotone a terminat pe locul secund în Serie B, la un singur punct de Cagliari, promovând astfel în premieră sub comanda croatului Ivan Juric.

62.000 este populația orașului Crotone, conform recensământului din 2016.

Comentarii

Ultimă oră