Sari la conținut

Un „şagunist” a obținut premiul I la Olimpiada Naţională de Chimie

un-sagunist-a-obtinut-premiul-i-la-olimpiada-nationala-de-chimie

Un elev de la Colegiul Naţional „Andrei Şaguna” Braşov a câştigat premiul I la Olimpiada Naţională de Chimie, care a avut loc la Constanţa, în perioada 21-25 martie 2019.

Este vorba despre Dragoş Merişca, elev în clasa a IX-a, care a mai primit şi un premiu special pentru cea mai bună lucrare practică. El a obţinut 97 de puncte, din 100 posibile, potrivit Adrianei Pandrea, profesor chimie la Colegiul Naţional „Andrei Şaguna” Braşov.

Colegiul Naţional „Andrei Şaguna” a mai fost reprezentat în competiţia naţională şi de Ştefan Dimitriu, din clasa a X-a, şi de Alexandru Rădulescu, din clasa a XI-a.

„Alexandru s-a clasat în prima jumătate a clasamentului, ceea ce este foarte bine. Ştefan a fost al 9-lea la nivelul lui, a primit o menţiune, dar important este altceva. Lotul de chimie se selectează separat şi cei mai buni dintre cei buni se duc la un concurs care durează 5 ore şi primesc întrebări din materia din toţi cei 4 ani, respective clasele IX-XII. Acest copil are cunoştinţe şi din nivelurile superioare lui, deci e foarte bine. Şi s-a calificat pe poziţia 11, din primii 20 cei mai buni din toată ţara”, a mai spus Adriana Pandrea.

Comentarii

Ultimă oră