Sari la conținut

Un student braşovean vrea să cucerească Kilimanjaro

un-student-brasovean-vrea-sa-cucereasca-kilimanjaro-

La nici 20 de ani, era cât pe ce să cucerească Mont Blanc. Au trecut trei ani de la prima încercare de a îmblânzi muntele, tânărul Florin Năstase vrea să ducă tricolorul şi steagul Universităţii Transilvania la înălţimea munţilor Kenya şi Kilimanjaro.


Pentru noua aventură care va începe pe 9 septembrie, Florin Năstase va primi sprijinul necondiţionat al Universităţii Transilvania. Este acelaşi tânăr care a alegat în două maratoane caritabile pentru Hospice Casa Speranţei.
Florin Năstase, acum masterand al Facultăţii de Ingineria lemnului, a transformat o pasiune într-un mod de a fi şi de a trăi. Născut la Hunedoara, a îndrăgit muntele imediat ce a ajuns la Braşov, însă la un moment dat înălţimile de la poalele Tâmpei i-au părut prea mici. „Am mers pe Mont Blanc, la graniţa dintre Franţa, Elveţia şi Italia. M-au copleşit, m-am îndrăgostit de munţi, după care a urmat cucerirea acoperişului Europei, Elbrus, anul trecut”, a declarat Florin Năstase. Acum se pregăteşte pentru o nouă aventură, însă de această dată sub drapelul Universităţii Transilvania, care îi sponsorizează expediţia din Kenya şi Kilimanjaro cu cinci mii de euro.
„Sunt puţini studenţi în Europa, să nu spun în lume, care au ajuns să cucerească cele mai înalte vârfuri de pe cele două continente şi sper că nu se va opri aici. Şi pentru noi este, aş spune, o mândrie că un student de-al nostru are asemenea preocupări. Este vorba şi despre unul dintre studenţii buni”, a declarat prof. univ. dr. ing. Ioan Vasile Abrudan, rector Universitatea Transilvania Braşov. Florin va pleca în expediţie pe 9 septembrie şi promite că va duce tricolorul României şi însemnele Universităţii Transilvania la peste 5.800 de metri deasupra mării.


Mai multe detalii pe site-ul personal.

Comentarii

Ultimă oră