Sari la conținut

Un versant de pe Măgura Codlei în pericol de a fi ras

După ce vineri, codlenii au blocat Strada Brazilor, pentru a nu mai permite circulaţia camioanelor încărcate cu lemn, marţi vor organiza o nouă acţiune, de data aceasta în pădure, prin care vor încerca să oprească defrişararea unui versant de la poalele Măgurii Codlei.

Acum o săptămână, la Poalele Măgurii Codlei, în "Zona Brazilor", a început exploatarea masei lemnoase de pe un versant. Tăierea este una rasă, ceea ce înseamnă că toţi copacii, indiferent de dimensiune, vârsta sau calitate au fost marcaţi. Consilierul local Erwin Albu susţine că, pentru respectiva parcelă, municipalitatea a depus o solicitare de retrocedare şi" dacă nu se opreşte tăierea, Codlea va primi înapoi doar versantul, plin cu tufe de mure, fără nici un copac", a spus Albu.

Pe lângă defrişarea acelei păduri, localnicii se tem că, din cauza traficului greu, casele de pe Strada Brazilor vor fi afectate. Oamenii au solicitat autorităţilor locale să interzică autocamioanele de mare tonaj, încărcate cu buşteni să tranziteze această zonă, însă, susţine Erwin Albu, Primăria a eliberat firmelor care exploatează masa lemnoasă permise de liberă trecere, valabile timp de un an.

Comentarii

Ultimă oră