Sari la conținut

Undă verde pentru construcția unui nou hipermarket pe Griviței

unda-verde-pentru-constructia-unui-nou-hipermarket-pe-grivitei

Consilierii locali brașoveni au aprobat în ședința de ieri Planul Urbanistic Zonal în vederea amenajării unui nou supermarket/hipermarket și a unui depozit pe B-dul Griviței, în vecinătatea magazinului Dedeman. Inițiator al acestui PUZ este compania bucureșteană Area RE SRL, care deține un teren de 3,5 hectare în această zonă. Reprezentanții companiei au demarat o serie de discuții cu operatori de hipermarketuri în vederea dezvoltării magazinului, Area Re ocupându-se doar de documentația aferentă demarării proiectului. Întocmirea documentației PUZ a fost realizată de la finele anului trecut, iar documentul a fost aprobat de către consilierii locali după ce a fost dezbătut și public.
    Potrivit unor surse apropiate administraţiei locale, până acum au fost antamate discuţii în vederea construirii magazinului cu Carrefour, Kaufland şi Cora. Carrefour şi Kaufland deţin hipermarketurti în Braşov la ieşirea spre Bucureşti, în timp ce Cora nu este prezentă în Braşov. Mai mult, Carrefour ar urma să fie ancoră pentru posibilul centru comercial Korona Mall, al cărui construcţie este amânată din 2007 încoace, dar care ar urma să se construiască în apropiere, pe „ruinele” fostei companii Fartec SA, scrie bizbrasov.ro.
     În acelaşi timp, francezii de la Cora deţin un teren de patru hectare în centrul Civic al Braşovului pe care intenţionau să construiască un centru comercial de amploare, doar că momentan trec prin greutăţi financiare, ceea ce i-au obligat să scoată terenul la vânzare, încheindu-se chiar o înțelegere cu AFI România în ceea ce privește o eventuală cedare a suprafeței.

Comentarii

Ultimă oră