Sari la conținut

Uniți, miracolele există! Șansă la viață, pentru Robert

uniti-miracolele-exista-sansa-la-viata-pentru-robert-

„Spectacol caritabil pentru un copil de 10 ani, grav bolnav!”

OVIDIU SCRIDON (interpret – chitară și voce), UNISSON QURTET (cvartet de coarde), DENIS COSTEA (interpret – clarinet, voce) și micuța artistă ANTONIA PAVEL vor susține un concert emoționant la CENTRUL CULTURAL REDUTA – Brașov, – vineri, 15 februarie, cu ocazia Zilei Internaționale a Copiilor bonavi de Cancer.

Spectacol caritabil se numește „Șansă pentru Robert, In Memoriam Dănuț Bălan” și se află la cea de-a patra ediție.

Încă din 2003, Confederația Internaționala a Organizațiilor Parinților cu Copii Bolnavi de Cancer a declarat 15 februarie ca fiind Ziua Internațională a Copilului cu Cancer.

Mai multe instituții culturale, de învățământ și asociații organizează, în fiecare an, evenimente cu acest prilej, pentru a sprijini copiii bolnavi, precum și familiile lor.

Începând cu anul 2016, la inițiativa profesorilor de la Liceul „Andrei Mureșanu”, în parteneriat cu Centrul Cultural Reduta și Inspectoratul Școlar Județean Brașov, s-a hotărât să se marcheze această zi organizând, în fiecare an, cate un spectacol caritabil dedicat copiilor bolnavi.

,,Dorința de implicare activă în viața comunității și grija față cei aflați în suferință sunt constante ale activităților extracurriculare desfășurate de elevii liceului nostru, motiv pentru care acest spectacol este deja la cea de-a IV-a ediție și tinde să devină o frumoasă tradiție. Încurajați și sprijiniți în aceste ediții de artiști precum: Grupul Vocal Anatoly, Ovidiu Scridon, Nicolaie Voiculeț, Adrian Daminescu, elevii liceului nostru au demonstrat o remarcabilă capacitate de organizare, implicare și creativitate, reușind an de an să aducă un gram de bucurie în sufletul unui copil aflat în suferință.

Acum, evenimentul îi este dedicat lui Robert, un suflet de numai 10 anișori, căruia, din păcate, copilaria i-a fost rapită de o lungă suferință.

Robert nu are cancer, el suferă de mucinoză juvenilă acută, iridociltă subacută os, hepatită cronică acută posibil toxică, iar ceea ce este mai dureros, Robert își pierde vederea. În România nu s-a putut trata decât efectul, deoarece cauza orbirii nu a putut fi diagnosticată. Astfel, părinții lui Robert au decis să plece în Anglia, la o clinică specializată de pediatrie. Costuri?….sunt multe… cred că fiecare dintre noi ne putem da seama sau măcar imagina, ce înseamnă o clinică privată din Anglia: drum, investigații, internări, tratamente… Suntem foarte recunoscători celor care ni s-au alăturat: Colegiul de Științe Grigore Antipa Brașov, Asociația Școala ArtCantoMorena din Moreni, județul Dâmbovița, Asociația Cultural Educativă Santofia- Brașov, Asociația Psihologilor Atestați din România” a explicat profesoara Mirona Pavel.

   Evenimentul denumit „Șansă pentru Robert – In Memoriam Dănuț Bălan” va avea loc în data de 15 februarie 2019, la Centrul Cultural Reduta, de la ora 18:00, iar obiectivul este conștientizarea populației asupra creșterii numărului de cazuri în rândul copiilor bolnavi de cancer dar și de alte boli imposibil de tratat! Este bine știut și faptul că, descoperită din timp, tratată la timp, orice boală are șanse mari de vindecare.

Spectacolul va fi completat de micii și marii artisti ai Liceului Andrei Mureșanu, Colegiul de Stiințe Grigore Antipa, Asociația Școala ArtCantoMorena.

Fondurile stânse în cadrul evenimentului vor fi direcționate către Robert, băiețelul care luptă pentru o viață normală. Există pentru el o şansă și mână de la mână, puțin câte puțin, cu toții putem contribui la această șansă!

Brașovenii sunt invitați să ia parte la acest eveniment, să ăl susțină pe Robert și să demonstreze împreună că se poate!

Persoanele care doresc să-l ajute pe Robert pot dona bani în cadrul evenimentului caritabil organizat vineri, 15 februarie 2019, la Reduta, sau au la dispoziţie contul RO 90 INGB 0000 9999 08762 756.

Persoană de contact: Mirona Pavel – tel. 0752 402 080, e-mail mirona_lupu@yahoo.com.

Comentarii

Ultimă oră