Sari la conținut

Universitatea Transilvania din Brașov, din nou într-un top internațional

universitatea-transilvania-din-brasov-din-nou-intrun-top-international

Instituția brașoveană a fost din nou inclusă în topul Times Higher Education, dar de această dată la secțiunea „Economii emergente”.

Universitatea se află pe locul 501+ și se află pentru prima dată în clasament, la această categorie. Pentru realizarea clasamentului s-au luat în considerare aceiași 13 indicatori de performanță utilizați în „The World University Rankings” pentru a clasifica instituțiile în funcție de predare, cercetare, transfer de cunoștințe și perspectivă internațională.

Topul „Times Higher Education – economii emergente” include doar instituții din țările clasificate de Grupul FTSE al Bursei de Valori din Londra drept „emergente avansate”, „emergente secundare” sau „frontiere”. În top au fost incluse 606 universități, din 48 de țări din întreaga lume, a căror economie a fost clasificată drept „emergentă” avansată, secundară sau de frontiere. Din România, în acest top au fost incluse 13 universități.

În a doua parte a clasamentului, pe locurile 251-300 se află Academia de Științe Economice din București, Universitatea Babeș Bolyai, și Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj Napoca. Pe locurile 501+ se află alte 10 universități românești, notate în ordine alfabetică, printre care și Universitatea Transilvania din Brașov. Universitatea Transilvania din Brașov a intrat pentru prima dată în topul general Times Higher Education, în septembrie 2020.

Comentarii

Ultimă oră