Sari la conținut

Universitatea Transilvania, pe locul 9 în topul naţional

universitatea-transilvania-pe-locul-9-in-topul-national

   Universitatea Transilvania, din Braşov, se află pe locul 9, într-un clasament naţional al universităţilor, în care primele trei locuri sunt deţinute, de Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea din Bucureşti şi Universitatea Politehnica din Bucureşti.

„Metarankingul Universitar-2019 utilizează metodologia propusă de membrii High Level Experts Group, numiţi în 2016 de Ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice pentru a elabora Metarankingul Universitar-2016. Raportul din acest an continuă activitatea precedentă, a fost elaborat cu sprijinul Asociaţiei Ad Astra a Cercetătorilor Români şi a fost publicat cu suportul asociaţiei (fără a angaja însă asociaţia asupra conţinutului, al cărui copyright aparţine autorilor).


   Toate analizele prezentate în cele ce urmează sunt reproductibile şi pornesc de la datele disponibile pe websiteurile rankingurilor internaţionale ale universităţilor la data de 1 noiembrie 2019”, arată cei care au întocmit raportul.

Acesta poate fi vizualizat şi pe site-ul  ad-astra.ro . Potrivit edupedu.ro , autorii clasamentului spun că scopul Metarankingului Universitar-2019 este: „să identifice care dintre aceste universităţi au o minimă vizibilitate internaţională în rankingurile majore ale universităţilor (sunt prezente în cel puţin un ranking inclus în analiză) şi care este impactul lor relativ în aria academică internaţională (prin punctajul obţinut în metaranking)”.

Comentarii

Ultimă oră