Sari la conținut

Universitatea Transilvania pune la dispoziţia Spitalului Judeţean o linie de testare Covid 19

universitatea-transilvania-pune-la-dispozitia-o-linie-de-testare-covid-19

 Universitatea Transilvania pune la dispoziţia Spitalului Judeţean o linie de testare Covid 19!

Din această săptămână, la Spitalul Judeţean va funcţiona o linie de testate pentru coronavirus. Asta graţie ajutorului Universităţii Transilvania şi a Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură „Marin Drăcea”, care au pus la dispoziţia unităţii medicale un aparat Real Time PCR, un extractor automat de acizi nucleici, hotă microbiologică.


   Linia de testare va funcţiona în cadrul laboratorului Spitalului Judeţean, care, în curând ar putea face şi testare Covid 19. „Determinările de laborator se vor realiza conform algoritmul de diagnostic aprobat la nivel naţional. Deocamdată există 500 de kituri de teste achiziţionate de universitate.


    Săptămâna aceasta se vor realiza primele testări şi finaliza şi demersurile pentru includerea laboratorului pe lista celor care testează COVID-19”, arată reprezentanţii Universităţii Transilvania Braşov. Activitatea va fi coordonată de şef lucr.dr. Daniela Neculoiu (foto) şi şef lucrări dr. Anca Ilea, alături de care vor lucra 15 rezidenţi aflaţi în centrul de pregătire Braşov din specialitatea microbiologie medicală (4) şi medicină de laborator (11).

Comentarii

Ultimă oră