Sari la conținut

Update: 17.00 Medicii de la Spitalul Clinic Judeţean Braşov au fost nevoiţi să-i amputeze bărbatului braţul după o operaţie care a durat mai bine de patru ore!

Primele imagini în cazul bărbatului atacat de tigru!

Atacat sângeros la Zoo

Luptă pe viaţă şi pe moarte la Grădina Zoologică din Braşov. Un bărbat de 46 de ani a fost la un pas de a sfârşi în ghiarele unui tigru. Tehnicianul veterinar şi un alt bărbat s-au chinuit câteva minute să-l salveze pe om din ghiarele animalului. Din păcate braţul drept al victimei a fost sfâşiat de fiară, iar medicii sunt sceptici în privinţa şanselor de a salva mâna omului. Incidentul nu s-ar fi întâmplat dacă bărbatul ar fi păstrat o distanţă sigură faţă de ţarcul animalelor. Momentan nu se ştie cum a ajuns omul în ghiarele tigrului, dar există două variante: fie s-a dezechilibrat şi s-a ţinut de gratiile ţarcului fie a încercat să enerveze animalul cu un băţ, după cum spun reprezentanţii parcului zoo. „Eu am sosit, am ţipat, l-am împins cu lemnul după care i-am zis apleacă capul că altfel asta mică sărea şi-l prindea de cap, putea să-l omoare asta mică, da”, a declaratValeriu Moisetechnician veterinar. „A fost groaznice, ţipa urât de tot, ţipa ca din gură de şarpe. Era conştient, a cooperat, chiar i-am zis să stea liniştit aici, i-am luat cealaltă parte a tricoului şi i-am făcut o stază a braţului ca să nu piardă sânge”, ne-a mai spus Valeriu Moise tehnician veterinar Grădina Zoo Braşov.

•  Transportat la spital

Omul a fost transportat de urgenţă la Spitalul Clinic Judeţean Braşov. „Pacientul este momentan în sala de intervenţii chirurgicale de urgenţă, sper să reuşească, să rămână cu braţul. A fost conţientien în monetul în care l-am găsit şi pănă l-am adus la spital, este conştient, stabil hemodinamic”, ne-a spusdr Mihaela Suciu medic SMURD Braşov. Bărbatul, asistat social, venit de la Centrul Persoanelor fără Adopost, trebuia să presteze 4 zile pe lună diferite servicii, pentru a beneficia de venitul minim garantat de 125 de lei pe lună. Omul avea de îndeplinit doar sarcini de curăţenie şi asta numai în prezenţa tehnicianului veterinar. „La tot personalul care intră pe teritoriul grădinii zoologice se face un instructaj, toate lumea ştie că nu au ce căuta aproape de cuşti, n-au ce pune mâna pe animale, acuma este şi santier cu atât mai mult”, a declaratElena Oancea contabil şef grădina Zoo Braşov. „Grădina zoo este un şantier total, animalele sunt închise ca să nu vină în contact cu oamenii, cu respectivii au venit de la primărie, repartizaţi. Şi i-am adus aici să facă curăţenie în ţarcul asta de aici liber şi i-a lăsat aici ca să aducă cheia să deschidă acolo şi între timp cetăţeanul a venit cu ceva să zgândăre tigrul”, a declaratDumitru Daneş director Grădina Zoo Braşov. „Urmează în urma verificării documentelor ce ne vor fi puse la dispoziţie de către reprezentanţii grădinii Zoo să stabilim care era procedura de lucru, care era sarcina de lucru a celui accidentat şi să ajungem la final cu concluzia dacă ne aflăm sau nu în faţa unui accident de muncă”, a spusAdrian Reit inspector şef ITM Braşov. Grădina Zoo din Braşov este în renovare din iunie anul trecut. Tocmai de aceea zarva şantierului face ca animalele să fie mult mai agitate şi nervoase. Atunci când mergeţi la grădina Zoologică sfatul specialiştilor este ca niciodată să nu vă apropiaţi de prea mult de ţarcurile animalelor, indiferent de motiv.

Comentarii

Ultimă oră