Sari la conținut

Update. 22 de suplinitori cu note mai mari după contestaţii

Cei 58 de candidaţi braşoveni la Titularizare care au depus contestaţii au aflat ieri după-amiază rezultatele.

Potrivit inspectorului general şcolar, Dorel Agache, numărul de contestaţii este mai mic decât anii trecuţi, iar cei mai mulţi dintre cei 58 de nemulţumiţi au solicitat recorectarea pentru lucrări care au fost notate sub 5. În total, 42 dintre contestaţii au fost admise, dar recorectarea lucrărilor n-a adus schimbări semnificative în ceea ce priveşte şansele dascălilor, cei mai mulţi suplinitori, de a obţine un post definitiv în învăţământ.


Unora le-a scăzut nota. La centrul de la Colegiul Tehnic „Transilvania”, unde au fost depuse 30 de contestaţii, 29 au fost admise. Asemenea celorlalte examene naţionale, conform metodologiei, o contestaţie se consideră  admisă, dacă, după recorectare, se constată o diferenţă de cel puţin 0,5 puncte faţă de nota iniţială, diferenţa menţionată putând duce la creşterea, dar şi la scăderea notei. Astfel, 15 lucrări recorectate de la acest centru au primit note uşor mai mari, iar alte 14 au primit note mai mici. Cea mai mare creştere a fost în cazul unei lucrări la engleză, care a fost punctată iniţial cu puţin peste 7 şi la recorectare a primit 85 de sutimi în plus. A mai fost contestată o lucrare care primise iniţial nota 2,20, dar nota s-a menţinut şi după contestaţie.


Patru suplinitori în plus. La al doilea centru de examen, cel de la Şcoala Generală nr. 5, unde au fost depuse 28 de contestaţii, în cazul a 13 lucrări nota a fost modificată, adică au fost admise contestaţiile. Doar şapte lucrări au avut note mai mari, iar şase -  note mai mici. Totuşi, după contestaţie, patru candidaţi vor putea obţine un post de suplinitor, fiindcă notele au crescut până la 5, iar unul dintre ei s-ar putea titulariza, fiindcă nota a crescut până la 7. Diferenţele dintre prima şi a doua notă au fost mici, cu puţin peste cele 50 de sutimi necesare pentru admiterea contestaţiei.


UPDATE. Doar patru posturi titularizabile ocupate. Inspectoratul Şcolar al Judeţului Braşov a organizat vineri şedinţa publică în care au fost distribuite posturile de titulari din unităţile şcolare din Braşov. Din cele 11 posturi titularizabile au fost ocupate doar patru posturi. Restul posturilor vor fi distribuite într-o etapă ulterioară la care vor participa candidaţii care au obţinut peste nota 7 la examenul de titularizare din alte judeţe.

Comentarii

Ultimă oră