Sari la conținut

Urmează acești pași pentru a prelungi durata de viață a mașinii tale de spălat rufe

urmeaza-acesti-pasi-pentru-a-prelungi-durata-de-viata-a-masinii-tale-de-spalat-rufe

Chiar dacă mașinile de spălat au devenit foarte accesibile, suntem convinși că intenția multor utilizatori este de a-i prelungi cât se poate de mult viața. De aceea, păstrarea componentelor într-o stare bună este crucială, iar acest lucru poate fi obținut prin simpla curățare periodică. Măsurile se împart în două categorii: lucrurile pe care le facem la fiecare utilizare și acțiuni efectuate periodic.

În prima categorie intră reducerea pe cât posibil a umidității din interiorul mașinii de spălat, după ce aceasta termină un ciclu. Ștergerea hubloului și neînchiderea acestuia vor grăbi evaporarea apei ce rămâne la interior. Acest lucru va preveni apariția mucegaiului și implicit a mirosurilor neplăcute, precum și a ruginii.

În ceea ce privește al doilea mod de prelungire a vieții mașinii de spălat, utilizarea periodică înseamnă curățarea acesteia cel puțin o dată pe lună. Procesul nu implică un efort ridicat din partea ta și este destul de rapid. Ce metode de îngrijire sunt cele mai populare?

Pentru a elimina bacteriile acumulate în interior în urma ciclurilor de spălare, este indicat ca o dată la o perioadă de timp de 2 sau 3 luni să pornești un program de 30 de minute, fără a pune rufe în interior, și să lași mașina de spălat rufe să funcționeze cu apă fierbinte. Unii specialiști susțin că poți să pui în interiorul mașinii de spălat rufe și conținutul unei sticle de oțet alb, în special dacă vrei să scapi de anumite mirosuri neplăcute, sau să pui o jumătate de cană de clor în departamentul special pentru detergent.

În afară de cuva mașinii de spălat rufe, trebuie să reții că și ușa trebuie să fie spălată și curățată, precum și spațiile din spatele pieselor de cauciuc. Pentru a nu deteriora sau zgâria exteriorul mașinii de spălat rufe, curăță-l cu materiale neabrazive. De asemenea, nu uita să speli cu atenție și compartimentele pentru detergent și balsam! În locurile greu de accesat în care există urme sau pete, poți să folosești și bețișoare de ureche pentru a curăța eficient spațiile.

Pentru o igienizare periodică a exteriorului, este recomandat să speli mașina de spălat rufe cu ajutorul unei soluții universale de curățat și apoi să ștergi urmele de reziduuri cu ajutorul unei cârpe sau a unor șervețele.

Un ultim aspect legat de prelungirea mașinii de spălat ține mai puțin de curățenie și mai mult de amplasarea acesteia pe o suprafață plană. Dacă mașina nu stă într-un plan complet drept, toate eforturile tale de curățenie se vor dovedi a fi în van. Din fericire, multe modele din gamele actuale au o funcție de calibrare a cuvei în funcție de încărcătură și de imperfecțiunile planului. Nu te aștepta ca mașina de spălat să compenseze pentru o plasare defectuoasă a acesteia, așa că foloselte-te de o cumpănă (chiar și digitală, disponibilă sub formă de aplicație pe toate smartphone-urile).

În general, acestea sunt cele mai ușor de aplicat reguli de curățare a mașinii de spălat rufe. Este un proces ușor și rapid care îți garantează rezultate eficiente pe termen lung, întrucât reduci riscul de a ți se strica mașina înainte de timp.

Comentarii

Ultimă oră