Sari la conținut

Urşi îngrăşaţi cu ciocolată şi alune (video)

ursi-ingrasati-cu-ciocolata-si-alune-video

Urşii cutreieră văile în căutarea hranei pentru a mai lua în greutate ca să treacă cu bine de sezonul rece. Pădurarii îi ajută şi le pregătesc zilnic zeci de kilograme de bunătăţi, iar din meniu nu lipsesc ciocolata, alunele sau mierea de albine.
Înainte de hibernare, animalele trebuia să se îngraşe cu peste 30% faţă de greutatea normală şi tocmai de aceea li se pregătesc porţii suplimentare de hrană.
„Le punem ciocolată, în jur de 10-15 kilograme, mere, câte 20-30 de kile, pâine, tot ce găsim aşa, ca să le placă lor” a declarat Savin Ion - paznic fond de vânătoare, zona Timiş.  Când masa este pregătită, toată lumea se retrage în observator. Aici, sunt câteva reguli stricte de urmat. Nu ai voie să faci niciun fel de mişcare sau zgomot. Asta ca să nu deranjezi oaspeţii care sunt asteptaţi la masă.
„Ne aflăm în punctul de hrană din Timişul Sec Mic în observatorul din acest punct de hrana reperăm urşii care vin din  vale vor veni din stânga noastră” explică Cosmin Dida, inginer de vânătoare.
Iar oaspeţii nu se lasă prea mult aşteptaţi. După ora 18,  urşii coboară să ia cina.
Evenimentul pare unul extrem de interesat şi pentru turiştii iubitori de natură.
„Anul acesta, din  mai şi până acum am avut cam 250 de turişti care au venit să vadă ursul şi nu numai. Mai apare câte un cerb, un o vulpe sau un lup, de fiecare dată când venim avem parte de o surpriză plăcută” a spus Cosmin Dida.
O vizită la observatorul din punctul de hrănire costă 25 de euro de persoană şi vara aceasta sute de persoane şi-au dorit să vadă cum se hrănesc urşii.

Comentarii

Ultimă oră