Sari la conținut
uruguayul-trimite-italia-acasa

Aseară au fost stabilite echipele care s-au calificat în faza optimilor de finală ale Campionatului Mondial de fotbal, din grupele C și D.

La Belo Horizonte, Costa Rica și Anglia au oferit celor 58.000 de spectatori prezenți în tribune, un spectacol de o factură modestă. Tehnicianul Angliei, Roy Hodgson a făcut în primul unsprezece, numai puțin de 9 modificări, față de primele două jocuri din grupă, dar nici în aceste condiții Anglia nu a impresionat cu absolt nimic.

De partea cealaltă, Costa Rica nu a forțat decloc, fiind calificată înainte de startul meciului, cu cele 6 puncte acumulate în primele două runde. Anglia – Costa Rica s-a terminat 0-0, rezultat care concluzionează perfect cele întâmplate pe teren.

Italienii vor lua și ei drumul către casă după încheierea fazei grupelor. Într-o partidă ce s-a disputat în cadrul grupei D, „squadra azzurra” a pierdut ieri la Natal,  meciul decisiv cu Uruguay, scor 0-1.

Sud-americanii s-au calificat în optimile de finală, grație reușitei lui Godin din minutul 81.

Chiar dacă au terminat cu portarul Buffon în atac, peninsularii nu au reușit să înscrie golul care i-ar fi scos din grupe.

În minutul 59, Marchisio a fost eliminat după ce a faultat foarte dur. Imediat după eșecul cu cu Urugay, Cesare Prandelli, selecționerul Italiei, a anunțat că își dă demisia.

De asemenea, a renunțat la funcția pe care o deține, și Giancarlo Abete, președintele Federației Italiene de Fotbal.

Comentarii

Ultimă oră