Sari la conținut

USL va obţine peste 50% din voturi la alegerile parlamentare

usl-va-castiga-peste-50-din-voturi-la-alegerile-parlamentare

Uniunea Social Liberală va obţine peste 50% din voturi la alegerile parlamentare din acest an, iar Crin Antonescu va rămâne candidatul USL pentru alegerile prezidenţiale.
Datele apar într- o cercetare sociologică realizată, pe 10  septembrie, de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES).  Câştigătoare la alegerile parlamentare  este văzută USL de către 62% dintre intervievaţi, PDL întrunind 24% dintre menţiuni.  În plus 61% dintre respondenţi sunt de părere că Uniunea va rezista şi nu se va rupe după scrutin. 54% dintre români spun că Crin Antonescu va continua să rămână candidatul USL la alegerile prezidenţiale din 2014.  31% dintre respondenţi au spus că nu, 11% - este posibil, 4% - nu ştiu.
Potrivit sondajului IRES, 84% dintre români au de gând să vină la vot, la alegerile parlamentare din 9 decembrie, iar unii dintre ei, mai exact 30%, ar fi dispuşi să crediteze un partid nou înfiinţat. 64% dintre cei intervievaţi sunt de părere că PP-DD va intra în Parlament, la aceste alegeri.
45% dintre respondenţi spun că USL nu va mai încerca o suspendare a preşedintelui ţării în această toamnă, 39% - da, iar 16% afirmă că acest lucru este posibil.
30% dintre subiecţi au susţinut că se vor face alegeri pentru Preşedinţie înainte de termenul din 2014, 18% că acest lucru este posibil, iar 46% au spus că nu şi 6% - nu ştiu.
Totodată, 75% dintre intervievaţi au susţinut că 'vor continua scandalurile' şi doar 21% au afirmat că Traian Băsescu va coabita cu Guvernul Ponta. 3% - nu ştiu, 1% - nu răspund.
În altă ordine de idei, 65% dintre subiecţi cred că se va amâna intrarea României în spaţiul Schengen, 14% - că este posibil acest lucru, în timp ce 17% au susţinut că nu se va amâna, iar 4% - nu ştiu.
Sondajul IRES a fost făcut pe un eşantion de peste 1.300 de persoane cu vârsta peste 18 ani, marja de eroare fiind de 2,8%.

Comentarii

Ultimă oră