Sari la conținut
usl-victorie-clara-in-alegeri

USL s-a stabilizat în jurul unei intenţii de vot de 60%. ARD nu trece de pragul psihologic de 20%,potrivit ultimelor sondaje, citate de cotidianul.ro.

CCSI şi CCSB dau USL la peste 60%. CCSI are următoarele rezultate în ultimul sondaj:
USL – 61%; ARD – 19%; PPDD – 12%, UDMR – 5%.
CCSB prezintă rezultate apropiate:
USL – 62%; ARD – 17%, PPDD – 10%, UDMR – 5%, PER – 4%, PRM – 2%.
Traian Băsescu trage în jos ARD-ul.  La o analiză atentă a rezultatelor, coroborate cu evenimente din ultimele luni se poate ajunge la o concluzie clară: ieşirile electorale ale preşedintelui Traian Băsescu nu au ajutat deloc ARD. Din contră. Se poate spune chiar că a dăunat grupării sale de suflet. Ieşirile lui Traian Băsescu – cu atacuri repetate şi murdare la adresa USL şi a liderilor alianţei – nu a produs nicio pagubă, dovadă stau şi procentele, neschimbate din luna august până în prezent,scrie cotidanul.ro
USL peste 60% dintre mandate.  Ţinând cont de „rezultatele reale” ce reies în urma interpretării datelor din sondajul CCSB, şi având în vedere că vor fi foarte mulţi candidaţi USL care vor „închide” colegiile cu 50%+1 voturi, după cele două etape de redistribuiri se estimează următoarea situaţie:
USL între 60 şi 63% mandate;
ARD între 21 şi 22% mandate;
PPDD între 9 şi 10% mandate;
UDMR între 6 şi 7% mandate
În ce priveşte, intenţia de participare la vot, potrivit datelor date de CCSB, 48% dintre alegători au afirmat că votează, 37 au dat răspuns negativ şi 15% au susţinut că nu se vor afla în ţară.

Comentarii

Ultimă oră