Castelul Bran organizează „Petrecerea tuturor strigoilor”. La restaurantul castelului, usturoiul va fi pus chiar și în colivă. Cei cu numele Andrei vor avea acces gratuit, vor intra doar cu buletinul!

    Castelul Bran le propune vizitatorilor săi o incursiune în trecut cu gândul să creeze, în viitor, o nouă tradiţie, organizând în perioada 29 noiembrie - 2 decembrie 2018, „Petrecerea tuturor strigoilor". E timpul să avem Halloween-ul nostru!

   Astfel, restaurantul „Casa de ceai" a pregătit un meniu special, unde ingredientul vedetă este usturoiul. „Acesta va putea fi regăsit inclusiv în cana cu ceai sau în tradiţionala colivă. Va fi savurată supa cremă de dovleac cu curry, un pic picantă, plăcinta cu fructe de toamnă şi aromă de anason, timp în care căţelul de usturoi copt va păzi cu străşnicie pulpa de raţă odihnită pe pat de linte neagră şi piure de sfeclă roşie, iuţită cu hrean. Pentru curaj, vor sta la loc de cinste vinurile Chateau Bran şi tăriile de Bran", au explicat cei care administrează Castelul.

  Vizitatorii Castelului Bran care poartă numele Sfântului Andrei nu vor avea nevoie de bilet de acces în data de 30 noiembrie 2018, ci doar de actul de identitate.

  „Vechile credinţe româneşti spun că în noaptea de 30 noiembrie, zi de cumpănă între toamnă şi iarnă, strigoii se luptă să pună stăpânire pe sufletele oamenilor. Cerurile se deschid, lupii vorbesc, iar fetele sau femeile singure îşi visează ursitul.

   Noaptea Sfântului Andrei sau Noaptea Strigoilor este o noapte de spaimă, când se crede că spiritele morţilor ies din morminte şi se iau la bătaie la răspântii de drumuri cu strigoii vii. Au loc lupte sângeroase cu coasele furate din gospodăriile oamenilor până în zori de zi. La răsăritul soarelui, spaţiul se purifică, duhurile se întorc în morminte, iar sufletele strigoilor vii revin în trupurile părăsite. Ca să se apere de atacul strigoilor şi al moroilor (morţii vii), care vor să le fure sufletul, oamenii folosesc usturoiul. Noaptea are loc ritualul «păzitul usturoiului», adică se stă de veghe între funii de usturoi, plantă despre care se crede că poate alunga strigoii, influenţele diavoliceşti şi ghinionul'', mai spun administratorii Castelului Bran.