Sari la conținut

Utilajele de deszăpezire pregătite să intervină, în caz de nevoie, de sărbători

utilajele-de-deszapezire-stau-gata-sa-intervina-in-brasov-in-caz-de-nevoie-de-sarbatori

84 de utilaje, sunt pregătite să deszăpezească cei peste 400 de km de drumuri naționale din Brașov, în perioada sărbătorilor!

Drumarii brașoveni au făcut „inventarul”, înainte de a se intra în vacanță și și-au prezentat raportul prefectului.

 Astfel, după cum a precizat Șeful Secției de Drumuri Naționale, Horia Stancu, în cele 9 baze de deszăpezire și 2 puncte de sprijin sunt pregătite toate utilajele necesare pentru prestarea acestei activități, respectiv 84 de mașini de intervenție, dar și un stoc de material antiderapant de aproximativ 5.200 de tone.

„Până la sfârșitul anului, vom mai aproviziona bazele cu peste 2.000 de tone de material antiderapant. Avem atât utilajele, cât și materialul antiderapant disponibil în baze 24 de ore din 24, astfel încât să se poată interveni la capacitate maximă, dacă vremea o va impune”, a explicat Horia Stancu.

În total, drumarii brașoveni administrează peste 400 de km de șosele la nivelul județului.

Acesta a mai adăugat faptul că și în zilele în care nu ninge, dimineața se intervine cu material antiderapant, preventiv, pentru a nu se forma polei sau ghețuș.

Zonele periculoase din acest punct de vedere sunt cele mai înalte, respectiv zona Predeal, pe DN 1, Babarunca, pe DN 1A, Bran – Fundata, pe DN 73 și Pădurea Bogății, pe DN 13.

Comentarii

Ultimă oră