Sari la conținut

Va aparea un nou semafor pietonal în zona centrală a Brașovului

va-aparea-un-nou-semafor-pietonal-in-zona-centrala-a-brasovului

Zilele următoare, firma care se ocupă de întreţinerea sistemelor de semaforizare din oraş va începe lucrările de amenajare a unui nou semafor pietonal în Centrul Istoric.


   Acesta ar urma să fie instalat la zebra de dinaintea intersecţiei străzilor Poarta Şchei cu Apollonia Hirscher. Semaforizarea acestei treceri este în plan de mai mult timp, având atât rolul de a oferi mai multă siguranţă pietonilor, cât şi de a crea un acces mai facil spre strada Nicolae Bălcescu pentru şoferii care vin dinspre strada Castelului.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, a precizat că firma care execută lucrarea a trebuit să se coreleze cu proiectul de modernizare al reţelelor electrice derulat în această zonă. „Partea de introducere a tubulaturii necesară pentru alimentarea semaforului a fost deja executată”, a precizat Sorin Toarcea.


    De altfel şi la trecerea de la Primărie, care a fost semaforizată de luna trecută, ar urma să fie instalate corpuri de semafor deasupra benzilor de circulaţie, care să fie mai vizibile, în acest sens fiind montat un nou stâlp de susţinere.


  Începând din anul 2016, Primăria Braşov în colaborare cu Poliţie Rutieră a început un program de semaforizare a mai multor zebre din zone intens circulate, astfel încât să fie oferită mai multă siguranţă pietonilor, dar şi pentru ca traficul să se desfăşoare mai fluent.

Comentarii

Ultimă oră