Sari la conținut
va-creste-pretul-gigacaloriei

Consiliul Local trebuie să ia o decizie în privinţa sumei de ajustare a tarifului de energie termică, ţinând cont de noua decizie transmisă primăriei municipiului, de Autoritatea Naţională în domeniu. Această instituţie a cerut administraţiei braşovene să ridice preţul de producţie de la 198 de lei pe gigacalorie la 268.
Serviciile specializate din primărie fac în aceste zile socotelile, în aşa fel încât energia termică să nu fie scumpită cu mai mult de doi lei pe Gigacalorie. Analiza va fi prezentată în cadrul plenului Consiliului Local de la sfârşitul săptămânii, unde vor fi discutate alte două proiecte legate de modernizarea reţelelor de termoficare. Viceprimarul Răzvan Popa spune că este vorba despre cele două studii de fezabilitate care au fost făcute cu ajutorul unor fonduri nerambursabile prin Programul de cooperare româno-elveţian. Una dintre investiţii prevede reabilitarea sistemului de transport şi distribuiţie a agentului termic din cartierul Tractorul, în valoare de 4,8 milioane de euro. De asemenea, mai este un proiect similar pentru reducerea pierderilor înregistrate de Tetkron în zona Metrom. Planul are legătură cu dezafectarea conductelor de distribuiţie de agent termic pentru o parte a cartierului Astra şi Nouă, reţea nefuncţională de ceva vreme.

Daca aceste doua proiecte vor fi implementate, se va ajunge la o reducere de aproximativ sase procente pe intreg sistemul centralizat de energie termica, apreciaza Razvan Popa.

Comentarii

Ultimă oră