Sari la conținut

Vacanța artelor la muzeu, pentru elevii din ciclul primar

vacanta-artelor-la-muzeu-pentru-elevii-din-ciclul-primar-

Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov le propune în această săptămână copiilor din ciclul primar aflați în vacanță, o serie de activități destinate special celor mici, manifestări ce presupun educație muzeală.

Acțiunea se desfășoară prin colaborarea Muzeului „Casa Mureșenilor” Brașov, cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov și Expoziții Călătoare.

Programul activităților:

Marți, 30 octombrie 2018, între orele 11 și 13 pentru copiii nevăzători de la Centrul de Zi pentru Copii cu Dizabilități „Rază de Lumină”– realizarea unui curcubeu cu materiale din natură și asocierea lor cu fiecare culoare și senzație tactilă sau olfactivă- cu Ioana Duică- Expoziții Călătoare.

(Activitățile de marți pentru copiii de la centru sunt gratuite).


  Miercuri, 31 octombrie 2018, atelierul intitulat „Chimie în bucătărie” va răspunde la următoarele întrebări:

- cum și de ce cresc prăjiturile?
- ce este solubilitatea, difuzia, densitatea și dizolvarea?

- În plus, va avea loc vizitarea expoziției „Pe drumul spre Marea Unire”

(Costul este de 5 lei pentru fiecare participant- Expoziții Călătoare).


  Joi, 1 noiembrie 2018, între orele 10-11, atelierul „Măsuri de prim ajutor și despre bolile de sezon” cu doctorul Ioan Toma, iar între orele 11,30 și 13 o activitate interactivă la Mystery Rooms Brașov. Acest atelier se adresează copiilor cu vârsta între 8 și 12 ani.


    (Costul este de 8 lei pentru fiecare participant).

Pentru activitățile din 31 octombrie 2018 și 1 noiembrie 2018, înscrierile se fac prin telefon la numărul 0268-477864 pentru o grupă de maxim 25 de copii. Activitățile se vor desfășura miercuri, 31 octombrie, între orele 10 și 12 iar joi, 1 noiembrie, între orele 10 și 13).

Informații suplimentare se pot obține de la muzeograful Ovidiu Savu – coordonatorul programului.

Comentarii

Ultimă oră