Sari la conținut

„Val de lumină” virtual de „Ziua Internaţională a Comemorării Copiilor”

val-de-lumina-virtual-pe-15-octombrie-de-ziua-internationala-a-comemorarii-bebelusilor-si-a-copiilor

E.M.M.A. marchează, ca în fiecare an, pe 15 octombrie „Ziua Internaţională a Comemorării Bebeluşilor şi a Copiilor”, doar că anul acesta, un pic diferit.

Evenimentul se desfăşoară anual în Statele Unite, Canada, Australia, Japonia, dar şi în câteva ţări europene.

Duminică seară, de la ora 19.00, braşovenii sunt aşteptaţi să aprindă lumânări, în memoria copiilor plecaţi prea curând într-un alt tărâm.

„Timp de o oră, lumânările sunt lăsate să ardă şi astfel, datorită diferenţei de fus orar, se creează un «Val de Lumină» care face înconjurul globului şi durează 24 de ore. E.M.M.A. va organiza acest eveniment şi în acest an, dar altfel... şi anume: va crea un Val de Lumină (şi) on-line!

Cu excepţia a 9 oraşe, unde se va organiza în loc public, vom proceda aşa cum fac străinii, mai exact: ei nu se adună în locuri publice şi nu pun zeci sau sute de lumânări la un loc, cum a făcut E.M.M.A. în cei 7 ani în care a organizat acest eveniment, ci cei care doresc să participe, vor aprinde una sau mai multe candele în locul în care se vor află în seara de 15 octombrie şi le vor ţine aprinse între orele 19:00-20:00.

Pentru a avea impactul dorit, adică mesajul nostru să ajungă la cât mai multă lume, în seara aceea, apelăm la toţi voluntarii, prietenii şi susţinătorii E.M.M.A. să aprindă candele, să facă poze şi să facă «live»-uri pe Facebook şi alte pagini de socializare (care să dureze câteva minute, filmând candelele aprinse), pentru a crea un «Val de Lumină, virtual»!”, au precizat organizatorii.

Nu contează dacă lumânările vor fi aprinse pe terasă, pe balcon, pe pervaz sau pe masă în casă sau în curte. Important este să fie aprinse, filmate, pozate și postate pe Facebook, Twitter sau Instagram!

„Dacă ar fi mai multe, ar fi minunat, dar și dacă ar fi puține, tot sunt binevenite! Cu cât vor fi mai multe postări, mai multe "live"-uri și poze, cu atât «Valul de Lumină» va fi mai vizibil și va avea un impact mai mare”.

În județul Braşov există însă oraşe în care evenimentul va fi organizat și anul acesta în loc public: Codlea şi Făgăraş.


       Mai multe informaţii despre evenimentul desfășurat în România se pot afla pe http://www.organizatiaemma.ro.

.................................................................................................

Mișcarea de sprijinire a celor care trec prin pierderea unei sarcini sau a unui copil a început în Statele Unite în anul 1988 cand președintele Ronald Reagan a declarat oficial luna octombrie ca fiind luna comemorării bebelușilor și copiilor decedați. În 2002, la inițiativa unui grup de părinți, ziua de 15 octombrie a fost declarată în toate statele americane „Zi oficială pentru comemorarea bebelușilor și copiilor.” An de an mișcarea s-a extins ajungând acum să acopere toate continentele.

Comentarii

Ultimă oră