Sari la conținut

Vama Buzăului a primit atestatul de „staţiune de interes local”

vama-buzaului-a-primit-atestatul-de-statiune-de-interes-local

 Guvernul a aprobat propunerea făcută de ministrul Turismului, de acordare a statutului de stațiune de interes local, localității brașovene Vama Buzaului.

Împreuna cu aceasta, au mai primit acest atestat și alte opt localități de pe teritoriul României. Până în acest moment erau atestate 47 de stațiuni turistice de interes național și 61 stațiuni de interes local.

Comuna Vama Buzăului este cunoscută pentru Rezervația de zimbri, izvoarele de apă ce ies direct din munte sau Cascada Urlătoarea, iar pe viitor se dorește să se pună în valoare și vechea clădire a vămii.

Documentația pentru obtinerea atestatului a fost depusă de anul trecut.

„Localitățile atestate vor putea fi promovate ca stațiuni turistice de interes local și vor avea șanse mai mari în atragerea de finanțări nerambursabile, în condițiile în care unele programe de finanțare impun existența atestării ca stațiune turistică. Având în vedere efectul multiplicator al turismului în sectoarele economice conexe, precum transporturile, construcțiile, agricultura, artizanatul și comerțul cu amănuntul, realizarea unor proiecte de dezvoltare a turismului în localitățile atestate stațiuni turistice vor genera un impact benefic pentru dezvoltarea economică și creșterea calității vieții pentru rezidenții acestor zone", declara ministrul Bogdan Trif.

Comentarii

Ultimă oră